SVI SLAVE SRBINA! Ovakva forma "zelenih" se ne pamti, a danas je na redu Volos

M.T.

15. 12. 2022. u 13:33 >> 13:33

''Zeleni'' brane trofej.

СВИ СЛАВЕ СРБИНА! Оваква форма зелених се не памти, а данас је на реду Волос

Foto arhiva VN

Pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru, na koje se reprezentacije Grčke nije kvalifikovala, u zemlji Helena će biti iskorišćena za odigravanje kup takmičenja, tačnije prvih mečeva osmine finala, pa će tako danas od 16.30 Panatinaikos na stadionu ''Apostolos Nikolaidis'' dočekati ekipu Volosa.

Panatinaikos u Kupu Grčke zapravo startuje od osmine finala pošto je bio slobodan u prethodnim rundama, a ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića brani trofej u ovom takmičenju koji je prošle sezone osvojila minimalnom pobedom protiv PAOK-a u finalu.

Ekipa iz Atine nalazi se u fantastičnoj formi pošto već 17 mečeva ne zna za poraz u svim takmičenjima, a poslednji neuspeh, tačnije jedini je Jovanovićev tim doživeo na startu sezone kada je izgubio u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu nacija od praške Slavije. Od tada Panatinaikos niže najčešće pobede, a u grčkom šampionatu je neporažen u svih 13 odigranih kola. ''Zeleni'' su doduše malo van takmičarskog ritma, pošto je grčki šampionat otišao na pauzu 13. novembra kada i ostale lige u Evropi, ali je u međuvremenu odigrao tri prijateljska meča u kojima je ostvario dve pobede i jedan remi.

Volos takođe nije u lošoj formi, ali koja nije ni prići onoj u kojoj se nalazi Panatinaikos. Ekipa trenera Kostasa Bracosa je doživela samo dva poraza u poslednjih deset mečeva, a jedan od ta dva poraza dogodio se upravo u meču protiv Panatinaikosa koji je kao gost slavio ubedljivu pobedu od 5:1.

Klub iz Tesalije u kojem igra bivši napadača Crvene zvezde i Partizana Ognjen Ožegović je za razliku od Panatinaikosa takmičenje u Kupu Grčke startovao jednu rundu ranije, u šesnaestini finala, u kojoj je ubedljivo savladao Jonikos sa 4:0, a strelac poslednjeg gola bio je upravo Ožegović koji je do sada odigrao 11 mečeva za Bracosovu ekipu i postigao pet pogodaka. U Volosu je još jedan srpski napadač Miloš Deletić koji je postigao takođe pet golova na 14 mečeva.

U deset mečeva koje su Panatinaikos i Volos odigrali međusobno, prednost je na strani ''zelenih'' koji su upisali pet pobeda, dok je Volos jednom trijumfovao, a četiri utakmice su završene nerešeno. U Kupu su prošle sezone ova dva tima igrala u šesnaestini finala, a tada su Atinjani bili bolji posle dvomeča.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi