OBRAČUN NEKADAŠNJIH PREMIJERLIGAŠA: Bivši prvak Engleske i dalje bez remija ove sezone

V.M.

17. 12. 2022. u 10:16

U derbiju 23. kola Čempionšipa Norič će dočekati Blekburn od 18:30.

ОБРАЧУН НЕКАДАШЊИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Бивши првак Енглеске и даље без ремија ове сезоне

Foto: Profimedia

Oba tima žele da se vrate u Premijer ligu. Norič je četvrti sa 35 bodova, dok je Blekburn treći sa 36 poena. Drugo mesto donosi automatsku promociju, a na njemu je Šefild junajted koji ima 41 bod i sigurno je da bi onom ko dobije ovaj obračun šanse za povratak u elitu bile znatno povećane.

Norič je u prošlom kolu slavio na teškom gostovanju, bio je bolji od Svonsija sa 0:1. Gol odluke postigao je Temu Puki u prvom minutu utakmice. ''Kanarinci'' u prethodnih pet kola imaju tri pobede, poraz i remi. Izabranici Dina Smita igraju promenljivo na ''Kerou roudu'', na 11 utakmica osvojili su 18 bodova. Norič je poznat kao ekipa koja redovno ispadne iz Premijer lige, pa se ekspresno vrati u nju. Nada se da će to moći da uradi i ove sezone. Smit neće moći da računa na Roua, Sorensena i Bajrama, a pod znakom pitanja je čileanski vezista Marselinjo Nunjez.

Blekburn je prošle nedelje doživeo šokantan poraz, na njegovom terenu Preston ga je rutinski savladao sa 1:4. Zanimljiv je podatak da Blekburn i dalje nije odigrao nijedan remi ove sezone, uz 12 pobeda doživeo je deset poraza. Bivši prvak Engleske dugo nije igrao u eliti i nada se da ove sezone može da se vrati u najviši rang. Izabranci Jon Dal Tomasona igraju dosta slabo na strani ove takmičarske godine. Na 11 gostovanju osvojili su 12 bodova i postigli samo sedam pogodaka. Gosti će na ovom meču biti bez Barnsa, Vejla, Pikeringa i Bridena.

U prethodnih pet susreta Norič ima prednost, viđene su tri pobede ''kanarinaca'' uz dva remija. Blekburn je poslednji put slavio davne 2012. godine, kada je na svom terenu bio bolji rezultatom 2:0.

Očekujemo zanimljivu utakmicu između relativno ujednačenih ekipa i mislimo da je realno da oba tima postignu bar po gol na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)