SUDAR BIVŠIH PRVAKA SVETA: Đilardino dočekuje Grosa

V.M.

18. 12. 2022. u 11:15

OBRAČUN dve najbolje odrbane lige

СУДАР БИВШИХ ПРВАКА СВЕТА: Ђилардино дочекује Гроса

Profimedia

Frozinone je lider prvenstva sa 36 bodova i pobedom na teškom gostovanju bi napravio veliki korak ka tituli, sa druge strane Đenova je trenutno četvrta na tabeli i trijumfom bi se ozbiljno priključilau u borbu za direktan plasman u Seriju A. Zanimljiv je podatak da su treneri ovih ekipa bili saigrači kada je Italija 2006. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

''Grifoni'' igraju promenljivo ove sezone, ali nalaze se u samom vrhu i u konkurenciji su za povratak u elitu. U poslednja tri kola izgubili su od Čitadele, savladali su Sudtirol, a prošle nedelje su remizirali sa Askolijem. Đenova je sezonu započela sa Alesandrom Blesinom na klupi, ali on je dobio otkaz početkom decembra i Alberto Đilardino je postavljen za privremenog menadžera. Osnova igre domaćina je čvrsta odbrana, u dosadašnjem toku prvenstva ''crveno-plavi'' su primili samo 13 golova. Najbolji golgeter ekipe je iskusni Masimo Koda koji je postigao 6 pogodaka i treći je najbolji strelac Serije B.

Gosti igraju sjajno ove sezone i nalaze se na prvom mestu. Fabio Groso je napravio odličnu ekipu koja melje sve redom. Poslednji put su izgubili prvog oktobra kada je bolja od njih bila Parma. Frozinone je u prošlom kolu remizirao sa Pizom, na ''Benito Stirpe stadionu'' bilo je 0:0. ''Žuto-plavi'' su najbolja odbrana lige i primili su ubedljivo najmanje golova, samo 10 na 17 utakmica. Imaju utakmicu manje i tri boda prednosti  u odnosu na najbližeg pratioca Ređinu, i pobedom na ovom meču bi značajno povećali tu razliku. Frozinone igra sjajno van svog stadiona i na devet gostovanja osvojio je 16 bodova.

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodnih pet obračuna Đenova je slavila tri puta dok su viđena i dva nerešena rezultata.

Očekujemo tvrdu i neizvesnu utakmicu, i ako uzmemo u obzir da su ove dve ekipe najbolje što se tiče defanzive u Seriji B mislimo da će biti malo golova.

NAŠ TIP: 0-1I 0-2II (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid