PALERMO JE BEZ PORAZA TRI KOLA: Kaljari slabo igra na gostovanjima

V.M.

18. 12. 2022. u 09:58

SUDAR bivših prvoligaša u Seriji B.

ПАЛЕРМО ЈЕ БЕЗ ПОРАЗА ТРИ КОЛА: Каљари слабо игра на гостовањима

Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Palermo je nakon slabog početka sezona nanizao par dobrih rezultata i pobegao je iz zone ispadanja, dok se Kaljari nadao brzom povratku u elitu, ali mu ne ide baš najbolje u Seriji B i zauzima 11. mesto na tabeli.

Domaćin je par godina tavorio u nižim rangovima italijanskog fudbala ali ove sezone se vratio u Seriju B i bitno mu je da opstane u njoj. Izabranici Eugenija Korinija su u prethodna tri kola zabeležili pobedu protiv Beneventa, uz dva remija sa Komom i SPAL-om. ''Orlovi'' igraju solidno na svom terenu, u devet utakmica na ''Renco Barbera stadionu'' osvojili su 12 bodova. Dugo vremena su bili u zoni ispadanja, ali nakon serije dobrih rezultata nadaju se da mogu da se približe sredini tabele. Glavni igrač tima sa Sicilije je centarfor Mateo Brunori koji je postigao osam pogodaka i drugi je najbolji strelac Serije B.

Kaljari je prošle sezone ispao iz Serije A i ne izgleda kao da će se vratiti u nju. Trenutno se nalazi na sredini tabele sa 22 osvojena boda. U poslednje tri utakmice remizirao je sa Parmom, doživeo poraz od Ternane i savladao je Peruđu u prošlom kolu sa 2:1. ''Crveno-plavi'' slabo igraju van Sardinije, na osam gostovanja osvojili su samo sedam bodova. Glavni golgeter ekipe je bivši najbolji strelac Serije B i nekadašnji igrač Milana, Đanluka Lapadula, koji je postigao 6 golova u dosadašnjem toku takmičenja.

Što se tiče međusobnih duela, zanimljivo je da su poslednja dva obračuna ovih ekipa bila u trećoj rundi Kupa Italije, prvo 2017. pa zatim 2018. godine. U obe utakmice slavio je Kaljari.

Očekujemo dobro popunjen stadion koji će dati vetar u leđa domaćinu da odigra zanimljivu utakmicu protiv kadrovski boljeg Kaljarija.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju