JEDAN OD DERBIJA KOLA IGRA SE U TOSKANI: Strašna forma Pize izbacuje Brešu sa mesta za plej-of

M.T.

17. 12. 2022. u 10:08

Samo bod razdvaja današnje rivale.

ЈЕДАН ОД ДЕРБИЈА КОЛА ИГРА СЕ У ТОСКАНИ: Страшна форма Пизе избацује Брешу са места за плеј-оф

Foto: Profimedia

Borba za mesta koje obezbeđuju makar mesto u plej-ofu za plasman u elitni rang italijanskog fudbala sve se više rasplamsava u Seriji B, a danas će u Toskani Piza od 18 časova na ''Areni Garibaldi'' u 18. kolu dočekati Brešu, u meču timova koji su jedan pored drugog tabeli.

Piza je imala katastrofalan početak sezone pošto je u prvih pet kola Serije B uspela da osvoji samo jedan bod uz četiri poraza, ali se sve preokrenulo od meča protiv Ređine i minimalnog poraza. Od tog 10. septembra Piza više ne zna za neuspeh i nalazi se u seriji od 12 mečeva bez poraza koji su je doveli do pozicija koja vode u plej-of za plasman u Seriju A.

U poslednjih pet kola je četa trenera Luke D'Anđela ostvarila dve pobede i tri remija, a u prethodnom kolu je Piza uspela da ostane neporažena i na gostovanju lideru šampionata Frosinonenu sa kojim je igrala 0:0. Trenutno se Piza nalazi na osmom mestu tabele sa 24 osvojena boda, jednim manje u odnosu na Brešu koja je jednu poziciju bolje plasirana i danas će ova dva tima voditi veliku borbu za bodove koji bi mogli da budu presudni na kraju sezone.

Za razliku od Pize, Breša ima potpuno suprotan učinak u poslednjih 12 mečeva pošto je uspela da ostvari samo jedan trijumf u tom periodu, dok je pet puta poražena i šest puta odigrala nerešeno. U posledih pet kola Breša ima samo pobedu protiv Spala, dok je po dva puta izgubila i igrala nerešeno. Oba poraza je doživela u poslednja tri kola i to kao domaćin od Ređine i Parme.

Takvi rezultati su doveli do toga da ekipa trenera Pepa Kloteta ''visi'' za mesto u plej-ofu jer bi u slučaju lošeg rezultata u današnjem meču, kao i rezultata konkurenata, ''lavovi'' mogli da padnu ispod crte. Posebno su postala problematična gostovanja Breši pošto nisu ostvarili pobedu na poslednjih šest, računajući i poraz u Kupu Italije od Specije, a u poslednja tri meča kao gosti su remizirali.

Trener Pize Luka D'Anđelo ima veoma dobru situaciju što se tiče igračkog kadra jer u timu neće biti samo povređenog Antonija Karakiola, dok se u tim vraća golman Nikolas Andrade. Pep Klotet ima kompletan tim na raspolaganju.

Ovo će biti 14. utakmica ova dva tima, a prednost u međusobnom skoru ima Breša koja je pobedila na šest mečeva, dok Piza ima pobedu manje, a dve utakmice su završene remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi