BARNLI NE DA PRVO MESTO: Midlzboro u odličnoj formi, ali protiv lidera se bodovi ne osvajaju lako

M.T.

17. 12. 2022. u 09:37

Oba tima slavila u prethodnom kolu.

БАРНЛИ НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Мидлзборо у одличној форми, али против лидера се бодови не освајају лако

Foto: Profimedia

Barnli je već dugo na vodećoj poziciji u Čempionšipu i nema nameru da prepusti vrh tabele, a danas od 16 časova će na svom stadion ''Turf Mur'' dočekati Midlzboro u 23. kolu drugog ranga engleskog fudbala sa željom da upiše nova tri boda.

Ekipa menadžera Vensana Kompanija od starta sezone igra u sjajnoj formi što pokazuje i činjenica da je u prethodna 22 kola doživela svega dva poraza. Ni jednomesečna pauza zbog Svetskog prvenstva u Kataru nije poremetila Barnli koji je prošlog vikenda u nastavku Čempionšipa ostvario ubedljiv trijumf od 3:0 na gostovanju Kvins Park Rendžersu.

U poslednjih pet kola Barnli je četiri puta trijumfovao uz jedan poraz i to od najbližeg pratioca na tabeli Šefild junajteda koji je slavio u pravoj goleadi sa 5:2. Ipak, to nije poremetilo Barnli koji je u naredna dva kola trijumfovao uz šest postignutih golova i nijedan primljen. Kompanijeva ekipa je prva na tabeli sa 44 boda, tri više od Šefild Junajteda, a oba tima su na pozicijama koje donose direktan plasman u Premijer ligu.

Midlzboro takođe može da se pohvali dobrom formom pošto je u prethodnih pet kola bez poraza, a ekipa menadžera Majkla Kerika je od potencijalnih 15 bodova osvojila 13. Jedini remi je Midlzboro odigrao u duelu sa Bristol sitijem, dok je u prvom kolu posle pauze savladao Luton sa 2:1. Dobri rezultati pogurali su Kerikov tim ka sredini tabele i Midlzboro je trenutno 13. sa 30 bodova koliko imaju Sanderlend i Luton. Midlzbro igra odlično u gostima u poslednje vreme pošto je u poslednjih pet gostovanja ostvario četiri pobede i jedan poraz.

Menadžer Barnlija Vensan Kompani pružio je priliku u pobedi protiv Kvins Park Rendžersa Skotu Tvajnu i Darku Čurnilovu da uđu u igru, ali su obojica još daleko od potpunog povratka u formu posle dugih pauza zbog povreda. Sve bliži povratku na teren u Čempionšipu je i Ešli Vestvud koji je igrao u prijateljskim mečevima tokom pauze zbog Svetskog prvenstva, a neće bitu u timu Anas Zaruri koji će u isto vreme kada počne Barnlijev meč krenuti u utakmicu za treće mesto protiv Hrvatske na Mundijalu u Kataru. Midlzbro nema novih povređenih igrača, ali menadžer Majkl Kerik svakako nema na raspolaganju Marka Bolu i Metjua Klarka zbog povreda.

Mildzboro je uspešniji u međusobnim mečeva kada se posmatra poslednjih deset mečeva pošto je uspeo da ostvari četiri pobede, ali je poslednja bila još 2015. Barnli ima pobedu manje, a tri meča su okončan remijem. Ovo će biti i prvi meč ova dva tima posle sezone 2016/2017. kada su se poslednji put sastali, tada kao članovi Premijer lige.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)