KLOPOVA ČETA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Prošli put je sve prštalo

V.M.

14. 01. 2023. u 09:02

''GALEBOVI'' dočekuju ''redse'' od 16 časova.

КЛОПОВА ЧЕТА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Прошли пут је све прштало

Tanjug/AP

Brajton igra jako dobro ove sezone iako je promenio trenera i trenutno je osmi na tabeli sa 27 osvojenih bodova. Liverpul je uhvatio dobar zalet pred pauzu koji je nastavio sve do prošlog kola u kojem je poražen od Brentforda rezultatom 3:1.

Domaćin je nakon Svetskog prvenstva odigrao tri ligaške utakmice. Savladao je Sautempton i Everton, a doživeo je poraz od lidera Arsenala. Prošli vikend je u okviru FA kupa u dominantnom stilu pobedio Midlzbro sa 1:5. Početkom sezone klub je napustio dugogodišnji trener Grejam Poter, zamenio ga je italijanski stručnjak, Roberto de Zerbi. Harizmatični Italijan je beležio slabe rezultate kada je zaseo na klupu, ali je u poslednje vreme ukomponovao svoju ekipu koja igra veoma dobar fudbal. Njegovi izabranici su na osam utakmica kod kuće osvojili 11 bodova. Pobedom na ovom meču bi ušli u borbu za neko od mesta koje vodi u Evropu. 

Liverpul je u dobroj seriji i slavio je na četiri od prethodnih pet susreta u Premijer ligi. Bio je bolji od Lestera i Aston vile nakon Svetskog prvenstva, a uz ta dva rezultata doživeo je i već pomenuti poraz od Brentforda. Klopova četa je trenutno sedma na tabeli sa 28 osvojenih bodova i zaostaje sedam poena za Mančester junajtedom koji se nalazi na četvrtoj poziciji, mestu koje vodi u Ligu šampiona. ''Redsi'' vole da igraju na golove ove sezone što i govori njihova gol razlika, 34:22. Na osam gostovanja u Premijer ligi osvojili su osam bodova.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone. U jako zaniljivoj utakmici devetog kola viđena je podela bodova sa puno pogodaka, 3:3.

Domaćin će biti bez Modera i verovatno Trosara čiji je nastup pod znakom pitanja.

Klop ne može da računa na Artura, Luisa Dijaza, Žotu i Virdžila van Dajka, a pod upitnikom su Nunjez, Firmino i Milner.

Očekujemo da i na ovoj utakmici bude golova, obe ekipe igraju dobar fudbal i verujemo da će postići barem po gol na današnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom