STANKOVIĆ NAPADA SRPSKU KOLONIJU U FIRENCI: "Viola" voli Kup Italije

M.T.

12. 01. 2023. u 14:36 >> 14:36

OVI timovi zajedno imaju 10 titula.

СТАНКОВИЋ НАПАДА СРПСКУ КОЛОНИЈУ У ФИРЕНЦИ: Виола воли Куп Италије

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Fiorentine danas od 18 časova dočekaće na stadionu ''Artemio Franki'' ekipu Sampdorije u okviru osmine finala Kupa Italije. Biće ovo sudar ekipa koje su u prošlosti imale uspeha u Kupu pošto zajedno imaju 10 trofeja u ovom takmičenju, ali su poslednji put osvajali titulu pre više od dve decenije.

Fiorentina je posle slabog početka sezone uspela da podigne formu i ostvari neke dobre rezultate, a u prvenstvu je u prethodna dva kola remizirala sa Moncom i savladala Sasuolo. Ipak, deluje da prošlosezonsko sedmo mesto u Seriji A deluje nedostižno jer je ''viola'' trenutno na devetom mestu sa 31 bodom, osam bodova daleko od sedme pozicije.

Zbog toga se čini da je Fiorentini kup takmičenje značajnije u smislu uspešne sezone, a svakako je tim Vinćenca Italijana favorit protiv Sampdorije. U Kupu Italije je Fiorentina šest puta podizala trofej, ali poslednji put još 2001, dok je u finalu bila još četiri puta, poslednji put 2014. kada je Napoli bio bolji sa 3:1.

Takmičenje u Kupu Italije je možda i poslednje što je Sampdoriji potrebno u ovom trenutku. Tim iz Đenove je prošle sezone nekako uspeo da izbori opstanak, ali se čini da će ove sezone to biti još teže. U prvom kolu nastavka Serije A Sampdorija je uspela da savlada Sasuolo, ali je očekivano poražena od Napolija u narednom meču.

Ipak, sigurno je da bi pobeda protiv Fiorentine i te kako značila timu Dejana Stankovića kao motiv više za nastavak borbe za opstanak u Seriji. Sampdorija je imala u prošlosti uspeha u Kupu osvojivši četiri titule, ali je poslednja bila još 1994. dok je još tri puta ekipa iz Đenove igrala finale.

Vinćenco Italijano u prošlom kolu Serija A dočekao je povratak Nikolasa Gonzalesa posle dugog odsustva zbog povrede i očekuje se da Gonzales bude starter i danas. Fiorentine će zbog povreda biti lišena usluga Luke Jovića, Rolanda Mandragore i Rikarda Sotila. Ni Dejan Stanković nema idealnu situaciju pošto će Đenovljani doputovati bez Fabija Kvaljarele, Ignacija Puseta i Manuela de Luke, dok još uvek postoji mogućnost da u timu budu Omar Kolej i Andrea Konti.

U prehodnih deset utakmica Fiorentine i Sampdorije, ova dva tima su u potpunosti izjednačena pošto su uspela da ostvare po četiri pobede, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U poslednje tri decenije Fiorentina i Sampdorija su samo jednom igrale u Kupu Italije, u osmini finala 2017. i tada je Fiorentine slavila sa 3:2.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?