KO ĆE U FINALU NA REAL MADRID: Betis i Barselona ukrštaju koplja u Rijadu

M.T.

12. 01. 2023. u 08:57

Jedini put do sada u Superkupu su ova dva tima igrala 2005. godine

КО ЋЕ У ФИНАЛУ НА РЕАЛ МАДРИД: Бетис и Барселона укрштају копља у Ријаду

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Betisa i Barselone večeras od 20 časova će u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, odigrati drugi polufinalni meč Superkupa Španije na stadionu ''Kralj Fahd''.

Zeleno-beli su mesto na finalnom turniru Superkupa obezbedili osvajanjem Kupa kralja prošle sezone, dok su Katalonci kartu za Rijad kupili drugim mesto u La Ligi iza osvajača titule Real Madrida. Pobednik ovog meča igraće protiv Real Madrida koji je u prvom polufinalu savladao Valensiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Od povratka sa mundijalske pauze Betis igra veoma dobro i nema poraz na tri odigrana meča u svim takmičenjima pošto je remizirao sa Atletik Bilbaom i savladao Rajo Valjekanom u La Ligi, dok je u šesnaestini finala Kupa kralja bio bolji od Ibice. Betis je trenutno na četvrtom mestu u La Ligi sa 28 bodova, jednim više od petoplasiranog Atletiko Madrida i na poziciji je koja donosi plasman u Ligu šampiona.

Ekipa Manuela Pelegrinija je samo jednom učestvovala u Superkupu i to 2005. godine kada je u finalu, u dvomeču poražena upravo od Barselone.

Katalonci su prethodnog vikenda savladali u derbiju Atletiko Madrid minimalnim rezultatom i tako produžili seriju nepobedivosti na sedam utakmica, a stigli su ponovo i do prednosti na tabeli od tri boda u odnosu na Real Madrid koji je izgubio od Viljareala.

Barselona će pokušati da u Saudijskoj Arabiji dođe do prvog trofeja pod trenerskom palicom čuvenog Ćavija, u takmičenju u kojem drži rekord sa 13 osvojenih titula i čak 11 izgubljenih finala.

Trener Betisa Manuel Pelegrini svakako će izvesti jak sastav protiv Barselone, ali će on biti oslabljen neigranjem Jusufa Sabalaja, a neće biti ni Pola Akokua. Osim toga povređeni su i Huan Kruz, Viktor Kamarasa i Hoakin.

U Barseloni neće biti Ferana Toresa zbog crvenog kartona, ali se u tim vraćaju Robert Levandovski i Đordi Alba koji su odradili suspenzije, dok su svi ostali igrači zdravi i na raspolaganju Ćaviju.

U međusobnim susretima ova dva tima, tačnije u poslednjih deset nije viđen nijedan remi. Barselona je osam puta upisala trijumf, dok je Betis uspeo dva puta da pobedi. U Superkupu su ova dva tima igrala samo jednom u poslednje dve decenije i to u finalu 2005. kada je Barselona stigla do trofeja posle dva odigrana meča.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?