NAPOLI JURI DUPLU KRUNU: Kremoneze predstavlja lak plen

V.M.

17. 01. 2023. u 11:08 >> 11:08

IZABRANICI Lućana Spaletija igraju neverovatno ove sezone.

НАПОЛИ ЈУРИ ДУПЛУ КРУНУ: Кремонезе представља лак плен

Foto: Profimedia

Napoli je za vikend rasturio Juventus sa 5:1, ubedljivo je prvi na tabeli i sa puno samopouzdanja dočekuje današnjeg protivnika. Kremoneze je sušta suprotnost, poslednji je na tabeli i nema pobedu u ligi. Nakon poraza od Monce pre par dana ekipu je napustio trener Masimilijano Alvini koga će zameniti Davide Balardini. Pobednika ovog meča u četvrtfinalu čeka Roma.

Domaćin je posle pauze doživeo prvi poraz u Seriji A ove sezone kad ga je Inter savladao sa 1:0. Nakon toga usledile su dve pobede Napolitanaca. Prvo su bili bolji od Sampdorije rezultatom 0:2, a zatim su u dominantnom stilu porazili Juventus sa 5:1. Ekipa sa juga Italije sada ponovo ima plus devet u odnosu na najbližeg pratioca i sigurno korača ka naslovu prvaka Italije. Napoli ima priliku da osvoji duplu krunu, dizao je trofej osvajača kupa pet puta u svojoj istoriji, poslednji put je to uradio 2020. godine.

Kremoneze je u ozbiljnom problemu. Nakon pauze doživeo je tri poraza, poslednji mu je nanela Monca pre par dana kada ga je savladala sa 2:3. Trenutno je poslednji na tabeli Serije A sa sedam osvojenih bodova i nema nijednu pobedu do sada, upisao je sedam remija i 11 poraza. Uprava je napravila rotaciju na trenerskoj poziciji i nada se da će to promrdati ekipu. Gost je do sada odigrao dva meča u Kupu Italije. Prvo je savladao Ternanu sa 3:2, a u prošlom kolu je slavio protiv Modene rezultatom 2:4. 

Ova dva tima su se već susrela ove godine, u devetom kolu Serije A Napoli je ubedljivom pobedom odneo tri boda sa gostovanja Kremonezeu, 1:4.

Spaleti nema značajnijih problema sa biranjem sastava, ali očekuje se da odmori prvotimce i da igrači poput Ndombelea i Raspadorija dobiju šansu od prvog minuta.

Gost će biti bez Kirikeša, a očekuje se povratak Sernikole na teren nakon što je preskočio meč sa Moncom zbog suspenzije.

Očekujemo da Napoli i u kombinovanom sastavu pokaže klasu i rutinski se plasira u narednu rundu takmičenja.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom