NOVI OBRAČUN OVIH TIMOVA NAKON TRI DANA: Olimpijakos je u dobroj formi

V.M.

18. 01. 2023. u 13:21

U prvoj utakmici četvrtfinala grčkog kupa, ''crveno-beli'' dočekuju Aris.

НОВИ ОБРАЧУН ОВИХ ТИМОВА НАКОН ТРИ ДАНА: Олимпијакос је у доброј форми

Foto: Profimedia

Pre par dana Olimpijakos je slavio pogotkom Masurasa, a zanimljivo je da je Aris imao čak dva poništena gola na tom susretu.

Domaćin nije baš najbolje započeo sezonu, ali u poslednje vreme igra veoma dobro i ostvario je četiri pobede na prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima. Trenutno je treći na tabeli grčkog prvenstva i zaostaje sedam bodova za ljutitim rivalom i liderom, Panatinaikosom. Pirejci su osvajali kup u čak 28 navrata i apsolutni su rekorderi što se tiče toga, a 13 puta su gubili u finalima. U ovogodišnjem izdanju su odigrali samo dvomeč sa Atromitosom u kojem su slavili ukupnim rezultatom 6:3. Olimpijakos je ovo takmičenje poslednji put osvojio 2020. godine.

Aris pruža solidne partije nakon pauze. Na prethodnih sedam utakmica ostvario je četiri pobede uz dva poraza i remi. Trenutno se nalazi na šestoj poziciji i siguran je na mestu koje vodi u plej-of fazu grčkog prvenstva. Takođe je igrao samo u prošloj fazi ovogodišnjeg kupa, tu je porazio Levadijakos ukupnim rezultatom 3:1.

Aris je jedna od maleroznijih ekipa u istoriji ovog takmičenja jer je čak devet puta igrao u finalu, a samo jednom je podigao trofej. To je bilo davne 1970. godine kada je u finalu pobedio svog najvećeg rivala PAOK, sa 1:0.

Ova dva tima su ujednačena u skorijoj istoriji međusobnih susreta, na prethodnih šest utakmica viđene su po tri pobede na obe strane.

Olimpijakos u svom sastavu ima zvučna imena poput Hamesa Rodrigeza, Marsela i druge. Verujemo da su Pirejci kvalitetnija ekipa i da će ostvariti pobedu u prvoj utakmici ovog dvomeča.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom