U GRADU SVETLOSTI SE BODOVI TEŠKO UZIMAJU: PSŽ je ispucao sve kikseve

N. P.

04. 02. 2023. u 11:07 >> 11:09

''Sveci'' su posle dva kola upisali pobedu.

У ГРАДУ СВЕТЛОСТИ СЕ БОДОВИ ТЕШКО УЗИМАЈУ: ПСЖ је испуцао све киксеве

FOTO: Tanjug/AP

Posle dve utakmice bez pobede Pariz Sen Žermen se vratio na pobednički kolosek i potrudiće se da nastavi u tom ritmu i danas od 17 časova kada u okviru 22. kola francuskog šampionata dočeka Tuluz na ''Parku prinčeva''.

Neobično za PSŽ, ali aktuelni šampion Francuske bio je dva kola bez pobede u Ligi 1 pošto je minimalnim rezultatom poražen od Rena da bi potom odigrao nerešenom sa Remsom. Januar je bio nešto kritičniji nego uobičajno za ''svece'' pošto su u tom mesecu doživeli dva poraza uz po jedan remi i pobedu, da bi februar otvorili slavljem protiv Monpeljea.

Tim trijumfom je Pariz Sent Žermen sa 51 bodom održao pet poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Marselj koji u prethodna dva kola ima iste rezultate kao ''sveci'', dok ima šest bodova više u odnosu na trećeplasirani Lens.

Od ulaska u novu godinu Tuluz igra kao preporođen u Ligi 1 pošto je tim trenera Filipa Montaea od mogućih 15 osvojio čak 13 bodova, što je potpuna suprotnost od rezultata u prethodnoj godini koju je Tuluz završio sa četiri uzastopna poraza. Tuluz je iskoristio nešto lakši raspored u novoj godini pošto su tri od pet njegovih protivnika bili timovi iz donjeg dela tabele – Ažaksio, Oksere i Strazbur.

U prethodnom kolu Tuluz je sa 4:1 savladao Troa i nalazi se na 12. poziciji sa 29 bodova, koliko imaju Lion i Rems na 10. i 11. mestu, ali sa boljom gol razlikom. Uz eventualni dobar rezultat u Parizu, Tuluz bi mogao da se još probije ka sredini tabele i dodatno se udalji od opasne zone mada je i sada prilično daleko.

"Sveci" imaju određenih kadrovskih problema, mada u realnosti trener Kristof Galtije raspolaže sa dovoljno kvalitetnih igrača da se praktično nijedan izostanak kod ''svetaca'' i ne oseti. Kilijan Mbape će zbog povrede pauzirati naredne tri nedelje, a van stroja su i dalje Presnel Kimpembe i Nordi Mukijele, dok su pod znakom pitanja Nejmar zbog premora i Serhio Ramos koji je zamenjen protiv Monpeljea zbog sudara glavama. U tim se vraća Marko Verati pošto je odradio meč pauze zbog kartona.

Tuluz ima manje problema u odnosu na Parižane pošto trener Filip Montanje ne može da računa na Risa Hilija i Kevina Kebena, dok bi ovu utakmicu mogao da preskoči Denis Genro zbog povrede mišića.

Pariz Sen Žermen je u potpunosti dominantan u poslednjih deset utakmica protiv Tuluza. ''Sveci'' su ostvarili osam pobeda, dok Tuluz ima jednu, uz jednu utakmicu završenu nerešenim rezultatom. Tuluz je bez pobede protiv bogatih Parižana već sedam utakmica, a na ''Parku prinčeva'' je poslednji put uspeo da pobedi još 2007. godine.

Šampion je veliki favorit na ovom meču a za nešto hrabrije prognoziraćemo pobedu uz prelaz.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,47)

TIP ZA NAJHRABRIJE: 2-1 (kvota 21)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)