''VUČICA'' ZNA KAKO NA GOSTOVANJIMA: ''Žuto-crveni'' su konačno upisali pobedu

V.M.

11. 02. 2023. u 10:43

LEĆE doćekuje Romu u utakmici 22. kola Serije A.

ВУЧИЦА ЗНА КАКО НА ГОСТОВАЊИМА: Жуто-црвени су коначно уписали победу

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin je u prošlom kolu prekinuo niz loših rezultata, nakon četiri ligaške utakmice bez pobede savladao je poslednjeplasirani Kremoneze sa 0:2. Što se tiče Rome, Žože Morinjo je ozbiljno naštelovao svoje izabranike koji igraju odličan fudbal i na putu su da ostvare cilj koj je postavljen na početku sezone, a to je povratak u Ligu šampiona.

Leće se trenutno nalazi na 14. poziciji sa 23 osvojena boda uz gol-razliku 21:24. Ove godine se vratio u elitu i deluje kao ekipa koja će obezbediti opstanak. Najbolji pojedinac domaćina je odlični Brazilac, Gabrijel Stefeca. Vihorno krilo je uvelo svoju ekipu u Seriju A sa 14 pogodaka prošle sezone, dok je u tekućoj već na sedam golova. ''Vukovi'' igraju promenljivo kod kuće, na deset utakmica pokupili su 11 poena.

Roma je trenutno četvrta na tabeli sa 40 osvojenih bodova. U prošlom kolu rutinski je odradila posao protiv Empolija, 2:0. Golove su u uvodnih šest minuta postigli Ibanjez i Ejbraham, a nakon toga ekipa iz Rima je kontrolisala utakmicu i mirno je privela kraju. Prestonicu je krajem prelaznog roka napustio Nikolo Zaniolo koji je otišao u Galatasaraj.

Ono što raduje Morinja je povratak Vajnalduma na trening, jedno od najvećih letošnjih pojačanja je bilo odsutno od samog starta sezone zbog povrede i očekuje se da se danas nađe na klupi. ''Đalorosi'' su među najboljim gostima u Seriji A, na 11 utakmica van svog stadiona pokupili su 21 poen i samo Napoli ima bolji na gostovanjima od njih.

Na meču ovih timova u prvoj polusezoni Roma je slavila rezultatom 2:1 golovima Smolinga i Paola Dibale.

Domaćin će na ovom meču biti bez Marina Pongrančića, dok su pod upitnikom nastupi Dermakua i Maleha.

Što se tiče gosta, Morinjo ne može da računa na Darboa i Spinacolu a upitan je i nastup najboljeg igrača ekipa, Paola Dibale.

Očekujemo da Roma nastavi seriju odličnih rezultata i upiše nova tri boda na ''Stadionu Via del Mare'' i ustali se u vrhu tabele.

NAŠ TIP; 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje