BITKA ZA TITULU U NEMAČKOJ: Može li najveći hit Bundeslige da pretekne Bavarce?

V.M.

26. 02. 2023. u 09:41

BAJERN dočekuje Union Berlin na ''Alijanc areni''.

БИТКА ЗА ТИТУЛУ У НЕМАЧКОЈ: Може ли највећи хит Бундеслиге да претекне Баварце?

FOTO: Tanjug/AP

Jako zanimljiva trka za titulu se odigrava ove sezone u Bundesligi. Na ulasku u ovo kolo imali smo tri ekipe koje dele vrh sa po 43 poena, to su Bajern, Dortmund i Union Berlin. Borusija je juče pobedila i trenutno zauzima prvo mesto.

Delovalo je da je domaćin konačno uhvatio zalet kada je vezao četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima, ali pre sedam dana savladala ga je Borusija Menhengladbah rezultatom 3:2 i na taj način su Bavarci dopustili današnjem protivniku i Dormtundu da ga stignu na tabeli, ali Bajern je i dalje favorit za osvajanje titule, svoje 11. u nizu. Izabranici Juliana Nagelsmana igraju promenljivo ove sezone kod kuće, na deset utakmica osvojili su 22 boda.

Union Berlin je pravi hit lige, četa Ursa Fišera igra sjajno u prvenstvu, a pored toga se preko nedelje plasirala u osminu finala Lige Evrope savladavši Ajaks sa 3:1. Gost je prošle nedelje imao sjajnu priliku da se usami na vrhu tabele, ali je remizirao sa Šalkeom 0:0 i tako propustio veliku šansu. Union igra solidno na gostovanjima ove sezone, na 11 utakmica van svog stadiona pokupio je 19 bodova. Da je u odličnoj formi, govori podatak da je posldenji poraz doživeo sredinom novembra kada je izgubio od Frajburga, a nakon toga je u Bundesligi ostvario sedam pobeda uz dva remija.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova rezultatom 1:1.

Domaćin će biti bez Ernandeza, Nojera i Upamekana. Fišer nema većih problema sa izostanicma i jedino ne može da računa na Šafera.

Očekujemo da Bajern slavi na ovom susretu i tako se vrati na prvo mesto tabele Bundeslige.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid