LONDONSKI DERBI: Mogu li ''pevci'' konačno da poraze ''plavce''?

V.M.

26. 02. 2023. u 08:50 >> 08:50

TOTENHEM dočekuje Čelsi u derbiju 25. kola Premijer lige.

ЛОНДОНСКИ ДЕРБИ: Могу ли певци коначно да поразе плавце?

FOTO: Tanjug

Domaćin ima odličnu priliku da se zacementira u vrhu tabele i tako napravi bitan korak ka plasmanu u Ligu šampiona iduće sezone. Čelsi u skorijoj istoriji nije igrao ovako loše, Grejam Poter ima velike probleme od kada je zaseo na klupu, nikako da pokrene svoju skupocenu mašineriju i možda je došlo vreme da Totenhem savlada gradske rivale prvi put u Premijer ligi još od 2018. godine.

''Pevci'' pružaju promenljive partije u nastavku sezone. Na poslednje četiri ligaške utakmice imaju dve pobede i isto toliko poraza. Pre sedam dana savladali su Vest Hem i tako su se popeli na četvrto mesto na tabeli. Vođa ekipe je sjajni Hari Kejn koji je postigao 17 ligaških pogodaka do sada i podelio dve asistencije. Mrežu ''čekićara'' je prošlog vikenda zatresao Hjon Min Son i navijači se nadaju da je to naznaka njegovog povratka u prepoznatljivu formu. Domaćin nastupa u Ligi šampiona u kojoj je poražen od strane Milana u prvom meču osmine finala rezultatom 1:0.

Čelsi je u katastrofalnoj formi. Poslednju pobedu ostvario je sredinom januara kada je bio bolji od Palasa 1:0, a nakon toga je odigrao tri remija i doživeo dva poraza u svim takmičenjima. Prošlog vikenda je šokantno izgubio od fenjeraša Sautemptona na svom terenu sa 0:1. Gost je trenutno deseti na tabeli i osvojio je samo 31 bod za sada. Da stvar bude još gora za ''plavce'', izgubili su prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda i moraće na ''Stamford bridžu'' da jure zaostatak od jednog gola u revanšu.

Totenhem je poslednji put u Premijer ligi slavio protiv gradskog rivala 2018. godine kada je na klupi ''plavaca'' sedeo sadašnji trener domaćina, Antonio Konte. Današnji protivnici su se susreli ove sezone u drugom kolu kada je viđena jedna od zanimljivijih utakmice u ovogodišenjm izadnju Premijer lige. Čelsi je dva puta vodio ali su se ''pevci'' vraćali i na kraju je viđena podela bodova, 2:2.

Domaćin će biti bez Bentankura, Bisume, Ljorisa i Sesenjona.

Poter ne može da računa na Azpilikuetu, Kantea, Mendija, Pulišića i Broju.

Verujemo da ćemo gledati jedan jako zaniljiv meč što je često slučaj kada igraju ovi timovi i očekujemo da obe ekipe postignu po gol, a moguća je i pobeda domaćina.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

TIP ZA HRABIRJE: 1&GG (kvota 5,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid