MILAN SE VRAĆA U PREPOZNATLJIVU FORMU: ''Boginja provincije'' pokušava da održi korak za vodećima

V.M.

26. 02. 2023. u 11:39

''ROSONERI'' dočekuju Atalantu od 20:45 na ''San siru'' u okviru 24. kola italijanske elite.

МИЛАН СЕ ВРАЋА У ПРЕПОЗНАТЉИВУ ФОРМУ: Богиња провинције покушава да одржи корак за водећима

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme, ostvario je dve pobede u prvenstvu kao i trijumf u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i danas ima priliku da se pred svojim navijačima zacementira u vrhu tabele. Atalanta je opala u formi, na poslednjih pet utakmica je osvojila samo sedam bodova i danas joj je potreban pozitivan rezultat kako bi se održala u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona iduće sezone.

Milan je trenutno četvrti na tabeli sa 44 osvojena boda. U poslednja dva kola slavio je protiv Torina i Monce minimalnim rezultatima i danas će pokušati da upiše treći uzastopni trijumf. ''Rosoneri'' će teško odbraniti titulu prvaka Italije jer zaostaju čak 21 bod za Napolijem ali boriće se da igraju u Ligi šampiona sledeće sezone. Izabranici Stefana Piolija igraju dosta solidno kod kuće, osvojili su 25 poena na 11 utakmica na ''San siru''.

Atalanta je u lošem ritmu, što je i pokazala prošle nedelje kada je na svom terenu izgubila od Lećea rezultatom 1:2. ''Boginja provincije'' je šesta na tabeli sa 41. osvojenim bodom i mora da osvoji barem bod kako se vrh tabele ne bi odmakao od nje. Gost igra otvoren fudbal ove sezone kao i kroč čitav mandat Đanpjera Gasperijina na klupi, gol-razlika ekipe je 42:26. Atalanta pruža odlične partije u gostima u dosadašnjem toku sezone, na 12 utakmica van ''Gevis stadiona'' pokupila je 24 boda.

Ova dva tima su se već susrela u drugom kolu kada je viđena podela bodova u Bergamu, 1:1.

Domaćin će biti bez kapitena Kalabrije i Benasera, dok je moguć povratak Majka Menjona između stativa.

Gasperini u gradu mode neće moći da računa na Demirala, Hatebura, Muratorea i Zapatu, dok je pod upitnikom nastup Marija Pašalića.

Očekujemo jednu interesantnu utakmicu između dva ujednačena tima, verujemo da Milan neće izgubiti na ''San siru'' kao i da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi