MOŽE LI LUKA JOVIĆ KONAČNO DO LIGAŠKOG POGOTKA? Tim iz grada ljubavi sve bliži begu iz zone ispadanja

V.M.

27. 02. 2023. u 13:18 >> 13:18

VERONA dočekuje Fiorentinu od 18.30 na ''Bentegodiju''.

МОЖЕ ЛИ ЛУКА ЈОВИЋ КОНАЧНО ДО ЛИГАШКОГ ПОГОТКА? Тим из града љубави све ближи бегу из зоне испадања

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u solidnoj formi, 18. je na tabeli, ima tri boda manje od Specije koja je prvi tim ispod crte i pobedom na večerašnjem meču Verona bi se izjednačila po broju poena sa ''orlovima". Fiorentina je u veoma lošem ritmu, nema ligašku pobedu više od mesec dana, zauzima 15. mesto i sve se više piše po italijanskim medijima da li je vreme za promenu trenera na klupi ''ljubičastih''.

Verona je bila u seriji od četiri uzastopne utakmice bez poraza do prošle nedelje kada je izgubila od Rome sa 1:0. Za vreme te serije dobrih rezultata ostvarila je dve pobede i odigrala isto toliko remija. Domaćin je bio pretposlednji na tabeli početkom drugog dela prvenstva, ali od kada je Marko Zafaroni zaseo na klupu ekipe, ''žuto-plavi'' igraju fenomenalno i sve su bližu begu iz zone ispadanja. Na poslednje četiri utakmice kod kuće Verona je upisala tri trijumfa uz remi.

Fiorentina je u ozbiljnoj krizi. Osvojila je samo dva boda u prethodnih pet kola, a poslednju ligašku pobedu ostvarila je početkom januara kada je savladala Sasuolo. Preko nedelje gost je bio bolji od Brage u šesnaestini finala Lige konferencija ukupnim rezultatom 7:2 i u narednoj fazi će ukrstiti koplja sa Sivasporom. Luka Jović je najbolji strelac tog takmičenja, ali u Seriji A mu ne cvetaju ruže. Postigao je samo tri gola u italijanskom prvenstvu, a poslednji put je zatresao mrežu početkom novembra protiv Salernitane.

Ova dva tima su se susrela u prvoj polusezoni kada je na ''Artemio Frankiju'' Fiorentina slavila golovima Džonatana Ikonea i Nika Gonzaleza.

Domaćin će biti bez Anrija, dok su pod znakom pitanja Hrustić, Veloso i Đurić.

Viola nema problema sa izostancima i Vinčenco Italijano će imati čitav roster na raspolaganju.

Očekujemo jednu jako zanimljivu utakmicu, gost je možda kvalitetniji po imenima u igračkom kadru ali Verona je u boljoj formi i verujemo da će biti dosta prilika za gol, a samim tim i pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom