''SVECI'' MARŠIRAJU KA TITULI: Ren nemoćan da prekine strašni niz nepobedivosti domaćina na ''Parku prinčeva''

O. M.

19. 03. 2023. u 10:00

PSŽ će u nedelju na ''Parku prinčeva'' igrati protiv Rena u meču koji bi mogao da utiče na konačni ishod trke za titulu Lige 1.

СВЕЦИ МАРШИРАЈУ КА ТИТУЛИ: Рен немоћан да прекине страшни низ непобедивости домаћина на Парку принчева

FOTO: Tanjug/AP

"Sveci" su lideri i imaju deset bodova više od prvog pratioca Olimpika iz Marseja, na 11 bodova do kraja. Izabranici Kristofa Galtijea pobedili su kao gosti sa 2:1 ekipu Bresta u poslednjoj utakmici šampionata, time produživši niz pobeda na četiri.

Ren je odigrao bez golova protiv Oksera na gostovanju na ''Abe Dešan stadionu'', nakon jučerašnje pobede Lila, ''crveno-crni'' su pali na šesto mesto i danas moraju trijumfovati kako bi se vratili na mesto koje vodi u Ligu konferencija. 

Prethodni duel ovih ekipa zbio se u januaru u Renu, a pripao je domaćoj ekipi koja je golom Hamarija Traorea osvojila tri boda. Istim rezultatom, 1:0, završen je i poslednji susret na Parku prinčeva, kada je Kilijan Mbape tek u drugom minutu nadoknade doneo pobedu "svecima".

Upravo je Mbape ove godine najvažniji igrač u trci Parižana ka novoj tituli. Prvi je strelac tima i cele lige sa 19 golova.

Amin Guiri i Martin Terije su udarne igle Rena u napadu, svaki je po devet puta pogađao protivničke mreže, ali je Terije već duže povređen i neće igrati protiv "svetaca".

U 13 mečeva Lige 1 kod kuće ove sezone, PSŽ je neporažen sa 11 pobeda i dva remija. Kada se računaju i prethodne sezone, taj niz Parižana traje od aprila 2021. godine i poraza od Sent etijena, od kada su spojili 35 utakmica bez poraza kod kuće, od čega imaju 30 pobeda i samo pet remija.

Ren je ove sezone ostvario tri pobede i pet nerešenih u gostima, osvojivši nešto više od trećine mogućih bodova (14 od 39).

U poslednjih šest ligaških mečeva, PSŽ je pobedio u pet i izgubio jedan, od Monaka u gostima. Ren je za to vreme pobedio dva puta, remizirao jednu i izgubio tri utakmice. PSŽ je najefikasniji tim lige, dok je Ren peti na toj listi, ali je na svakoj od poslednjih pet utakmica današnje gosta došlo je 0-2 gola, ne računajući produžetke u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Šahtjora (bilo je 1:0 u regularnih 90 minuta).

Poduži je spisak igrača obe ekipe koji neće moći da nastupe. kod domaćina to su Hakimi, Markinjos, Mukiele kao i dvojica za koju je sezona završena, Nejmar koga očekuje operacija skočnog zgloba i Kimpembe.

Pored pomenutog Terijea, za Ren neće nastupiti ni njegova alternativa Žeremi Doku, kao ni defanzivac Asinjon i portugalski vezista Šeka.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju