IBRAHIMOVIĆ VRAĆA ŠVEDSKU U VRH? "Vikinzi" sa starim vukom dočekuju obnovljeni tim "crvenih đavola"

O. M.

24. 03. 2023. u 10:32

ŠVEDSKA dočekuje Belgiju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

ИБРАХИМОВИЋ ВРАЋА ШВЕДСКУ У ВРХ? Викинзи са старим вуком дочекују обновљени тим црвених ђавола

FOTO: AP

"Vikinzi" i "crveni đavoli" nalaze se u grupi "F", sa Austrijom, Azerbejdžanom i Estonijom. U drugoj utakmici ove grupe Austrija dočekuje Azerbejdžan, dok je Estonija slobodna, ali je prvi termin u prvom prozoru kvalifikacija iskoristila za prijateljsku utakmicu sa Mađarskom, koju su naši severni susedi dobili minimalnim rezultatom.

Belgija je blagi favorit ako bi se gledao plasman na FIFA rang-listi, gde su gosti četvrti u odnosu na 23. mesto koje trenutno zauzima domaća ekipa. Ali skor koji Švedska ima na svom terenu u poslednjih nekoliko ciklusa kvaifikacija za evropska prvenstva - 16 pobeda, pet nerešenih i samo jedan poraz - ne daje mnogo nade izabranicima Domenika Tedeska.

Zlatan Ibrahimović se vratio u nacionalni tim i njegovo prisustvo moglo bi biti veliki vetar u leđa, s obzirom na to da je postigao gol u osam od poslednjih devet nastupa u kvalifikacijama za Evro (uključujući i plej-of). Nedavno je postao najstariji strelac u istoriji Milana sa punom 41 godinom, a ako zatrese mrežu Belgije, postaće to i u dresu Švedske.

Za Belgiju počinje nova era nakon odlaska Roberta Martineza posle Svetskog prvenstva, a Domeniko Tedesko je nasledio ekipu koja se približava sumraku svoje "zlatne generacije"

Bivši trener Lajpciga već je načinio neke rezove, ne pozvavši u reprezentaciju Drisa Mertensa i Aksela Vitsela koji su zajedno zabeležili 239 nastupa za nacionalni tim. Eden Azar se samoinicijativno povukao, ali imajući u vidu kako i koliko igra u poslednje vreme, to nije ni iznenađenje ni hendikep.

Belgija više nema najviše ambicije u vidu borbe za titulu evropskog šampiona, osnovni cilj Tedeska je plasman na završni turnir naredne godine.

Ova reprezentacija nije primila više od jednog gola u kvalifikacijama za evropska prvenstva u gostima od 2011. godine.

Švedska je posle neuspeha u baražu za Mundijal, gde je poražena od Poljske, i fijaska u Ligi nacija, gde je izgubila status člana "B" divizije u grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom, odigrala četiri prijateljske utakmice na kojima je zabeležila sve same pobede. Protivnici nisu bili iz prvog ešalona svetskog fudbala: Meksiko, Alžir, Island i Finska, ali jesu respektabilne ekipe.

Belgija od fijaska na Mundijalu nije odigrala nijedan meč. 

Kad je reč o međusobnim susretima, ove dve selekcije sastajale su se 14 puta, a Belgija vodi 8:4 u pobedama, uz dve nerešena ishoda. Sva tri poslednja susreta završena su pobedom "crvenih đavola", jedan prijateljski i dva u završnicama evropskih prvenstava.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi