''ORLOVI'' POLEĆU! Euro se čeka više od dve decenije

V.M.

24. 03. 2023. u 11:32 >> 11:32

REPREZENTACIJA Srbije dočekuje Litvaniju u utakmici prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ОРЛОВИ ПОЛЕЋУ! Еуро се чека више од две деценије

Foto Arhiva

Nakon razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Kataru, naša reprezentacije ima odličnu priliku da ublaži bol i plasira se na Evropsko prvenstvo po prvi put u 21. veku. U grupi ''G'' smo glavni favoriti za plasman u Nemačku, iza nas je odmah Mađarska, a Bugarska i Crna Gora nisu bez šansi. Što se tiče našeg današnjeg rivala, Litvanija je realno gledano najslabija reprezentacija u grupi i teško da će uspeti da ugrabi koji bod.

Selektor Dragan Stojković je najavio da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo koje se odigrava u Nemačkoj iduće godine, ono što takođe raduje našeg selektora je to što za razliku od Svetskog prvenstva, nemamo većih problema sa povredama i svi nosioci igre su došli na okupljanje. 

Srbija nikada kao samostalna država nije izgubila prvi meč kvalifikacija za Euro (po dve pobede i dva remija) i imamo odličnu priliku da nastavimo taj niz protiv inferiornog protivnika. Nakon slabih nastupa u Kataru, ''orlovi'' su odigrali jedan prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u kojem su nastupali uglavnom igrači iz domaće lige, tako da će ovo biti prva prava provera nakon Svetskog prvenstva.

Litvanija se nalazi u veoma lošoj seriji rezultata i poslednju pobedu je ostvarila pre skoro godinu dana kada je 25. marta savladala San Marino u prijateljskom meču sa 1:2. 

Nakon što je u Ligi nacija zauzela poslednje mesto u grupi 1 ''C'' divizije, Litvanija je nastupila na Baltik kupu u kojem je doživela dva poraza od Islanda i Estonije. Gosti su jedna od najgorih reprezentacija u Evropi i trenutno zauzimaju 144. poziciju na FIFA rang-listi.

Ove dve reprezentacije su se susrele šest puta u istoriji i naša selekcija je svaki put slavila, poslednji put je to bilo 2019. kada smo u Vilnjusu golovima Mitrovića trijumfovali sa 1:2.

Pored toga što su svi lideri prisutni, dobra vest za Dragana Stojkovića je to što je Lazar Samaradžić odlučio da igra za našu reprezentaciju i vezista Udinezea će imati priliku da večeras debituje u dresu ''orlova''.

Očekujemo da Srbija dominantno započne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i rutinski upiše tri boda.

NAŠ TIP: DI1+&II1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (1)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid