BOSANCI ZAPOČELI POBEDOM: Mogu li barem do boda na ključnom gostovanju?

V.M.

26. 03. 2023. u 15:11 >> 15:11

SLOVAČKA dočekuje Bosnu i Hercegovinu u okviru grupe ''J'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

БОСАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ ПОБЕДОМ: Могу ли барем до бода на кључном гостовању?

Foto: Profimedia

Domaćin je na samom otvaranju kiksirao na svom terenu kada je sa Luksemburgom kod kuće podelio bodove i sada mora da se vadi pobedom pred svojim navijačima. Sa druge strane, Bosna je odlično otvorila kvalifikacije savladavši Island sa 3:0 i sada bi joj i bod bio dosta da oberučke zahvati drugo mesto na tabeli grupe ''J''.

U ovoj grupi je prvo mesto rezervisano za Portugal, dok će se velika borba voditi za drugu poziciju koja takođe direktno vodi na Euro.

Slovačka je napravila veliki kiks protiv Luksembruga i danas mora da slavi kako bi održala korak za Bosancima. ''Sokoli'' su u pomenutnom meču napadali, stvarali šanse, ali na semaforu je posle 90 minuta stajalo 0:0. Frančesko Kalzona mora brzo da pronađe način da prodrma svoje izabranike jer ako bi Slovaci ostali bez tri boda, bili bi u velikom zaostatku za dananjim protivnikom i ne bi imali prava na kiks u ostatku kvalifikacija.

Što se tiče čete Faruka Hadžibegića, ona je rutinski savladala Island sa 3:0 u Zenici, ekipu je do pobede predvodio vezista Milana, Rade Krunić koji je postigao dva gola. Bosanci nikada kao nezavisna država nisu nastupali na Evropskom prvenstvu i deluje da sada imaju odličnu priliku.

Ono što je takođe bitno napomenuti je to da je Edin Džeko presedeo meč sa Islandom i popularni ''bosansi dijamant'' će biti spreman i odmoran za jedan od bitnijih susret u skorijoj istoriji nacionalnog tima. Ukoliko bi Bosna danas slavila otišla bi na plus pet u odnosu na Slovake koji su joj glavni rivali za drugo mesto i napravila bi veliki korak ka plasmanu u Nemačku.

Ove dve reprezentacije su se poslednji put susrele pre deset godina kada su bile u grupi ''G'' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zanimljivo je da su na te dve utakmice oba puta slavili gosti, prvo Slovaci sa 0:1, a zatim Bosanci sa 1:2.

Očekujemo jedan dosta tvrd meč pošto je ulog veliki i verujemo da će izabranici Faruka Hadžibegića ostati neporaženi.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ŠOK PRIČA O HVANGU: Tajni eksplicitni snimak intimnih odnosa, ucena snaje veštice i zvezda fudbala koja sadašnji pakao možda zameni - novim