''ZELENO-BELA ARMIJA'' JE TRIJUMFOVALA NA OTVARANJU: Suomi moraju da se ''vade'' nakon poraza protiv Danaca

V.M.

26. 03. 2023. u 09:45

SEVERNA Irska dočekuje Finsku u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo grupe ''H''.

ЗЕЛЕНО-БЕЛА АРМИЈА ЈЕ ТРИЈУМФОВАЛА НА ОТВАРАЊУ: Суоми морају да се ваде након пораза против Данаца

Foto AP

Domaćin je na pravi način započeo kvalifikacije, Severna Irska je u svom stilu u tvrdoj utakmici savladala San Marino i tako upisala tri boda na otvaranju. Sa druge strane, Finci su se hrabro borili protiv Danske, imali bod u rukama, ali su poklekli na samom kraju i iz Kopenhagena otišli praznik ruku.

Ovaj meč će biti jako bitan jer su današnji protivnici uz Slovence najveći konkurenti za drugo mesto, prvo je po kladionicama rezervisano za Dance.

''Zeleno-bela armija'' je propustila proteklo Svetsko i Evropsko prvenstvo, tako da je veoma željna da se plasira na veliko takmičenje po prvi put od 2016. godine. Kvalifikacije ja započela rutinskom pobedom od 0:2 protiv San marina i sada ima odličnu priliku da pred svojim navijačima osvoji veoma bitna tri boda.

Majkl O Nil ima iskusan roster na raspolaganju, sačinjen uglavnom od igrača iz engleskog fudbala koji znaju da igraju na rezultat i bore se do kraja. Nadolazeća zvezda ekipe je mladi Šej Čarls koji je protiv San Marina upisao svoj šesti nastup u reprezentativom dresu i postigao je dva gola.

Što se tiče gostiju, oni nisu uspeli da ostvare pozitivan rezultat na otvaranju i sada moraju da izvuku barem bod u borbi sa direktnim konkurentom za plasman na Euro. Finska je nastupala na prošlom Evropskom prvenstvu kada je ispala u grupi i sada se nada da može ponovo da nastupi na velikom takmičenju.

Poraz od Danske je bio očekivan za izabranike Markua Kanerve i može se reći da za njih kvalifikacije sada započinju.

Glavna uzdanica ekipe je najbolji strelac u istoriji reprezentacije, sjajni Temu Puki koji je postigao 37 pogodaka u nacionalnom dresu. Pored njega tu su još Jensen, Hradecki, Pohjanpalo i ostali. Finski fudbal je u usponu u 21. veku i plasman na Euro bi bio korak u ispravnom pravcu.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu kakvu Severna Irska voli da igra i verujemo da će biti malo golova.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA LIJAMA PEJNA: Ko je devojka sa kojom je boravio u hotelu pre nego što je nastradao?