PRŠTAĆE U NAŠOJ GRUPI: Mađarska otvara kvalifikacije protiv Bugarske

O. M.

27. 03. 2023. u 15:07 >> 15:07

MAĐARSKA dočekuje Bugarsku u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Reč je o meču grupe "G" u kojoj je i reprezentacija Srbije.

ПРШТАЋЕ У НАШОЈ ГРУПИ: Мађарска отвара квалификације против Бугарске

Foto: Profimedia

Domaćin je u prvom kolu bi slobodan, pa je termin iskoristio za odigravanje prijateljske utakmice sa Estonijom u kojoj je ostvario minimalnu pobedu golom Martina Adama.

Gosti su u prvom kolu igrali protiv Crne Gore i na svom terenu su poraženi sa 1:0. Strelac je bio bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Krstović. Bugarska je poslednje gostovanje imala na prijateljskoj utakmici u Luksemburgu koja se iznenađujuće završila remijem bez golova. Zanimljivo je da je Luksemburg samo tri dana pre te utakmcie ugostio i Mađarsku i odigrao 2:2.

Mađarska će pokušati treći put uzastopno da se plasira na završnicu evropskih prvenstava. Na prethodnom Euru osvojili su četvrto mesto u izuzetno jakoj grupi sa Francuskom, Nemačkom i Portugalom, ali su ipak uspeli da osvoje dva boda.

Da to nije bilo slučajno izabranici Marka Rosija pokazali su u "A" diviziji Lige nacija u kojoj su u konkurenciji Italije, Nemačke i Engleske osvojili drugo mesto, a malo je nedostajalo i da se plasiraju na Završni turnir kao pobednici grupe.

Ipak, Rosi je posle minimalne pobede nad Estonijom izjavio da nije zadovoljan mnogim aspektima u igri "lake konjice", a najviše ga je iznervirao potez dvojice najboljih igrača tima, Dominika Soboslaja i Rolanda Salaija, koji su 20 minuta pre kraja utakmice igrali igru "papir, kamen, makaze" da odrede ko će da šutira penal. Pobedio je Salai i - promašio penal.

Rosija možda brine i statistika koja kaže da Mađari nisu pobedili u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo još od 1983. godine. Za to vreme ostvarili su tri remija i šest poraza.

Bugarska nije igrala na završnici Evropskih prvenstava od Portugala 2004. godine, a pre toga samo je još 1996. učestvovala u Engleskoj. 

U prethodnim kvalifikacijama "lavovi" su bili u grupi sa Engleskom, Češkom, Crnom Gorom i selekcijom lažne države takozvanog Kosova i zauzeli pretposlednje mesto. Preko Lige nacija su prošli u baraž, ali ih je u njemu zaustavila Mađarska pobedom 3:1 u Sofiji. U poslednjoj Ligi nacija bili su drugi u svojoj grupi "C" divizije, iza Gruzije, a ispred Severne Makedonije i Gibraltara.

Mađarska i Bugarska sastale su se 20 puta do sada, a Bugari imaju samo četiri pobede. Poslednju su ostvarili u kvalifikacijama za Mundijal 2006, kod kuće, a u gostima nikada nisu pobedili današnjeg rivala.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!