MANČESTER BI DA PREKINE PREMIJERLIGAŠKI POST: Brentford juri istoriju

V.M.

05. 04. 2023. u 09:50

''PČELICE'' dolaze na ''Old traford'' u zaostaloj utakmici 25. kola engleske elite.

МАНЧЕСТЕР БИ ДА ПРЕКИНЕ ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИ ПОСТ: Брентфорд јури историју

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Erika ten Haga su u očiglednom padu, holandski stručnjak nije uspeo da konsoliduje svoje izabranike koji su za vikend ''isprašeni'' na ''Sent Džejms parku'' sa 2:0 od strane Njukasla i pali su na petu poziciju na tabeli. Brentfrod je sa druge strane odigrao triler na ''Ameksu'' pre par dana, vodio je čak tri puta, ali nije uspeo da sačuva prednost i na kraju je viđena podela bodova, 3:3.

Mančester je nastavio sa slabim igrama nakon pauze i ne zna za pobedu u prvenstvu već tri kola, a ono što najviše zabrinjava je činjeica da ''crveni đavoli'' nisu postigli gol na ta tri susreta i ako večeras ne bi zatresli mrežu, to bi bio prvi put u istoriji kluba da na četiri vezane premijerligaške utakmice nisu postigli gol.

Pored Njukasla, domaćin je poražen i od strane Liverpula sa ubedljivih 7:0, a između tih mečeva odigrao je remi sa Sautemptonom. Trenutno je peti na tabeli, ali ima isto bodova i dve odigrane utakmice manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

Ono što održava Junajted u vrhu je sjajna igra na ''Teatru snova'' i večeras će se ponovo osloniti na nju. Kod kuće imaju devet pobeda uz tri remija i poraz na otvaranju prvenstva od Brajtona.

Brentford je u odličnom ritmu i četa Tomasa Franka ima samo jedan poraz (od Evertona) na poslednjih 16 ligaških susreta. Popularne ''pčelice'' su trenutno sedme na tabeli i u završnici takmičenja će pokušati da se po prvi put u svojoj istoriji plasiraju u neko evropsko takmičenje. 

Brentford se ove sezone pretplatio na remije, odigrao ih je čak 13, što je ubedljivo najviše u ligi.

Gost je već jednom slavio ove godine u Mančesteru kada je bio bolji od Sitija sa 1:2, i ako bi večeras trijumfovao postao bi prvi klub posle Arsenala koji je uspeo da slavi na oba gostovanja u Mančesteru u okviru jedne premijerligaške sezone. ''Tobdžijama'' je to pošlo za rukom 1991. godine.

Ova dva tima su odigrala tri zvanična meča u svojoj istoriji, Junajted je upisao dve pobede prošle sezone, dok je početkom ove kampanje Brentford ponizio ''crvene đavole'' sa 4:0.

Ten Hag neće moći da računa na Kazemira koji je i dalje suspendovan zbog crvenog kartona protiv ''svetaca'', a moguć je povratak Kristijana Eriksena na teren.

Tomas Frank će biti bez usluga Ajera i Luisa Potera, a pod upitnikom je nastup Janelta.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi