DA LI SE BAJKA NASTAVLJA? Razigrana Fiorentina dolazi u Kremonu

V.M.

05. 04. 2023. u 15:28 >> 15:28

KREMONEZE dočekuje "violu" u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

ДА ЛИ СЕ БАЈКА НАСТАВЉА? Разиграна Фиорентина долази у Кремону

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je za vikend doživeo novi poraz od strane Atalante i može se reći da je skoro pa sigurno ispao iz elite jer zaostaje čak 12 poena za Specijom, prvom ekipom iznad crte, deset kola pre kraja, ali ostaje mu kup u kojem pruža sjajne partije i dogurao je do polufinala. Što se tiče gosta, Fiorentina je nastavila sjajnu formu koja je krasi u poslednje vreme, pre par dana je slavila na ''Đuzepe Meaci'' pogotkom Bonaventure i tako upisala sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima!

Povratak Kremonezea u Seriju A nije prošao onako kako su se navijači nadali, jer su ''sivo-crveni'' u dosadašem toku takmičnja upisali samo jednu pobedu, onu protiv Rome rezultatom 2:1 i zacementirani su za samo dno tabele.

Spas sezone četa Davidea Balardinija vidi u Kupu Italije u kojem klub iz Kremone pruža sjajne rezultate. Takmičenje je započeo pobedama protiv Ternane i Modene (3:2, 4:2). Nakon toga je usledio meč sa Napolijem u kojem su napravili veliko iznenađenje i prošli dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bajka se nije tu završila, jer je Kremoneze u narednom kolu šokirao Romu nasred ''Olimpika'' sa 2:1 i tako trasirao sebi put u samu završnicu takmičenja.

Vinčenco Italijano je pronašao pobedničku formulu i njegova četa ne prestaje da melje u 2023. godini. Fiorentina je trenutno u seriji od osam vezanih pobeda, popela se na osmo mesto na tabeli Serije A i očekuje je četvrtfinale Lige konferencija u kojem će se sastati sa Lehom.

Za vreme serije odličnih rezultata Viola je po dva puta savladala Sivas i Bragu, dok je u prvenstvu redom bila bolja od Verone, Milana, Kremonezea (2:0), Lećea i Intera.

Što se tiče kupa, u dosadašnjem toku takmičenja je savladala Sampdoriju i Torino sa 1:0, odnosno 2:1. Poslednji trofej Fiorentina je osvojila upravo u Kupu Italije pre 22 godine i deluje da ove sezone može da prekine taj post.

Domaćin će biti bez Kirikeša i Okerekea, dok sa druge strane Italijana ne može da računa na usluge Dankana, Sirigua i Luke Jovića koji će ponovo odsustvovati sa terena.

Verujemo da će viola nastaviti sa sjajnim igrama i upisati novu pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?