VOJVOĐANSKI DERBI ZA EVROPU: "Lale" bez poraza u prvenstvu od oktobra!

O. M.

07. 04. 2023. u 08:25

TSC iz Bačke Topole dočekuje Vojvodinu u derbiju 29. kola Super lige Srbije.

ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ ЗА ЕВРОПУ: Лале без пораза у првенству од октобра!

Foto: FK Vojvodina

Obe ekipe su u vrhunskoj formi. TSC je vezao četiri pobede posle poraza od Crvene zvezde, a od početka kalendarske 2023. zabeležio je sedam trijumfa, uz jedan nerešen rezultat i samo dva izgubljena meča. Osim "crveno-belih" porazio ih je samo još Novi Pazar na startu proleća.

U 28. kolu savladali su Radnik u Surdulici golom Ilića sa bele tačke. U poslednjem kolu, izabranike Žarka Lazetića očekuje gostovanje Voždovcu i ta utakmica će, zajedno sa ovim vojvođanskim derbijem, odgovoriti na pitanje mogu li momci iz Bačke Topole u plej-of da uđu sa druge pozicije. 

Ispred Vojvodine će sigurno biti, jer ''staroj dami'' beže osam bodova dva kola pre kraja, a konkurenti za drugi startni broj pred početak plej-ofa su Partizan i Čukarički. TSC je u prednosti jer ima bod više od Partizana, uz utakmicu manje, i dva boda više od ekipe sa Banovog brda koja takođe tek treba da odigra utakmicu 28. kola sa Javorom koja je odložena zbog snega u Srbiji.

Vojvodina je ovog proleća bez poraza. Na devet utakmica ostvarila je četiri pobede i pet nerešenih, a ako se tome doda niz sa kraja jesenjeg dela prvensta, "lale" gorčinu poraza nisu osetile od oktobra 2022. kada ih je u Novom Sadu savladala Crvena zvezda!

Da Vojvodina u septembru i oktobru nije imala tu seriju loših rezultata u kojoj su osim od Zvezde izgubili i od Partizana, Čukaričkog, kao i od današnjeg protivnika, sada se možda ne bi ni postavljalo pitanje ko će u plej-of sa druge pozicije.

Trener novosadske ekipe Radoslav Batak na ovom duelu neće moći da računa na Marka Bjekovića i Uroša Kabića, ali se u tim posle povrede vraća Uroš Vitas.

Jesenas na stadionu ''Karađorđe'', TSC je posle preokrteta pobedio Vojvodinu golovima nekadašnjeg fudbalera Mančester sitija Luke Ilića, dok je jedini pogodak za novosadske crveno-bele postigao Nikola Čumić.

U prošloj sezoni dva puta su igrali u Bačkoj Topoli. U regularnom delu sezone pobedio je TSC sa 1:0, a u plej-ofu Vojvodina sa 2:0. 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom