KO ĆE NA MEGDAN RAPIDU? Šturm i LASK u borbi za finale austrijskog kupa

O. M.

06. 04. 2023. u 10:05

ŠTURM dočekuje LASK u drugom polufinalu austrijskog OFB kupa.

КО ЋЕ НА МЕГДАН РАПИДУ? Штурм и ЛАСК у борби за финале аустријског купа

Foto: Profimedia

Pobednika u finalu čeka bečki Rapid, koji je u prvom polufinalu eliminisao drugoligaša Rid.

Prvi put od sezone 2013/14. u finalu neće biti Red bul Salcburga koji je osvojio osam od prethodnih devet finala, a samo je Šturm 2018. godine uspeo da prekine niz "bikova". Bio je to peti trofej "crnih" u devet finala koje su igrali u najmasovnijem austrijskom takmičenju.

S druge strane, LASK je davne 1965. osvojio svoj jedini trofej, a kasnije je još pet puta igrao finale, poslednje 2021. godine

Šturm je drugi na tabeli austrijske Bundeslige, iza Red bula koji mu beži tri boda, a ispred LASK-a koji zaostaje sedam. Zanimljivo je da je Šturm u Ligi izgubio samo dve utakmice i obe kod kuće, od današnjeg protivnika LASKA i od Klagenfurta, ali će ga one možda koštati titule.

Drugo mesto bi bilo utešna nagrada jer vodi u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde Šturm nije igrao grupnu fazu od 2001. godine i vremena Ivice Osima.

Šturm na pobedu nad LASK-om čeka od 2021. a u poslednjih deset susreta skor je 5:2 za ekipu iz Linca, uz tri neodlučne.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom