AEK NE DA VRH TABELE: Nastavlja se trka za titulu u Grčkoj, ali je sa četiri kandidata spala na tri

O. M.

09. 04. 2023. u 09:03

AEK iz Atine dočekuje na stadionu "Aja Sofija" ekipu solunskog Arisa u 30. kolu grčke Superlige 1.

АЕК НЕ ДА ВРХ ТАБЕЛЕ: Наставља се трка за титулу у Грчкој, али је са четири кандидата спала на три

FOTO: EPA

Nakon što je Olimpijakos pre četiri dana sa 3:1 savladao PAOK čini se da je trka za titulu šampiona Grčke sa četiri kandidata spala na tri, jer su solunski "crno-beli" sada prilično zaostali za vodećim dvojcem, AEK-om i Panatinaikosom, koji im beže po devet bodova. Pirejci su ostali u igri sa 63 boda, tri manje od atinskih gradskih rivala.

AEK je minimalnim rezultatom pobedio Volos u svom poslednjem meču u Superligi 1. Jedini pogodak na "Pantesaliko stadionu" postigao je Orbelin Pineda u devetom minutu. Srpski internacionalac Mijat Gaćinović igrao je od 75. minuta, kada je zamenio upravo Pinedu. S druge strane, u timu Volosa našli su se od prvog minuta Miloš Deletić i Ognjen Ožegović, ali je nekadašnji napadač Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine zamenjen već u 42. minutu jer je trener crveno-plavih Kostas Bracos bio nezadovoljan njegovom igrom.

Aris je u 29. kolu izgubio na svom terenu od Panatinaikosa, a jedini pogodak za "zelene" na stadionu Kleantis Vikelidis postigao je Slovenac Andraž Šporar. Aris je peti u Ligi za šampiona grčke Superlige, a od početka plej-ofa u tri kola osvojio je samo jedan bod i to pre dve nedelje remijem sa Olimpijakosom.

AEK je pobedio u poslednjem međusobnom susretu u okviru Superlige jedan koji je takođe odigran na stadionu "Aja Sofija". Bilo je 3:0 u januaru ove godine, a golove su postigli Nordin Amrabat, Gaćinović i Pineda.  U prvom susretu u ovoj sezoni bilo je 2:0 za Atinjane u Solunu, golove su tada postigli Šimanski i Levi Garsija.

Garsija je vodeći strelac tima ove sezone sa 11 golova, a tim učinkom fudbaler iz Trinidad i Tobaga je treći na listi strelaca lige, iza Olimpijakosovog Kongoanca Sedrika Bakambua koji je postigao 15 i Nikolaosa Karelisa iz Panetelikosa koji na svom kontu ima 12.

AEK je ove sezone kao domaćin doživeo samo dva poraza, jedan u drugom kolu kada stadion "Aja Sofija" još nije bio otvoren pa su "orlovi" ugostili Volos na stadionu "Jorgos Kamaras", a Miloš Deletić im gostoprimstvo uzvratio golom za pobedu i drugi od Olimpijakosa pre nešto manje od mesec dana kada su Pirejci slavili sa 3:1.

"Crno-žuti imaju drugi najbolji napad Lige, posle Olimpijakosa i drugu najbolju odbranu posle Panatinaikosa, ostvarili su najviše pobeda u celoj Ligi (21), ali imaju i najviše poraza (pet) od svih kandidata za titulu.

NAŠ PREDLOG: 1&D2+ (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi