DUEL BUDUĆIH PREMIJERLIGAŠA: Barnli je već obezbedio promociju, Šefild samo što nije

O. M.

10. 04. 2023. u 19:28 >> 19:28

BARNLI dočekuje Šefild junajted u derbiju 41. kola engleskog Čempionšipa.

ДУЕЛ БУДУЋИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Барнли је већ обезбедио промоцију, Шефилд само што није

FOTO: AP/Tanjug

Veliki petak po gregorijanskom kalendaru, pre tri dana bio je posebno velik za navijače "klaretsa" koji su pobedom od 2:1 na gostovanju Midlsbrou osigurali promociju u Premijer ligu posle samo jedne godine u drugom razredu engleske fudbalske piramide. Golove su postigli Barns i Roberts, dok je za Midlsbro pogodio najbolji strelac Čempionšipa ove sezone Čuba Akpom.

Šefild junajted je golom Ndiajea u osmom minutu utakmice savladao Vigan. Drugoplasirane "oštrice" imaju velikih osam bodova prednosti i utakmicu manje od Luton tauna i trebalo bi da se desi pravo čudo pa da se ne pridruže Barnliju kao direktni putnici u Premijer ligu. Osim toga, ekipa Pola Hekingbotoma igra odlično i u FA kupu gde je stigla do polufinala gde je čeka "nemoguća misija" u vidu Mančester sitija. Ali nikad se ne zna...

Barnli je pobedom na Riversajdu povećao niz nepobedivosti na 19 utakmica tokom kojih su četiri puta remizirali, a ostale dobili. Šefild je za isto to vreme zabeležio četiri poraza, a sva četiri stigla su u periodu od sredine februara do sredine marta.

Poslednji susret ovih ekipa odigran na "Bramal lejnu" u novembru prošle godine završen je trijumfom "oštrica" u utakmici koja je došla "iz dvojke u keca" i "sedam plus". Poveli su gosti auto-golom Džeka Robinsona. Izjednačio je Ndiaje, ali je Barnli u završnici prvog poluvremena opet poveo preko Manuela Bensona. Oliver Makbarni je izjednačio početkom drugog poluvremna, a onda su "oštrice" za samo deset minuta stigli do potpunog preokreta. Prvo se u 64. minutu Robinson iskupio za auto-gol, samo pet minuta kasnije Anel Ahmedhodžić je postigao četvrti gol za Šefild, da bi Makbarni svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 5:2.

Barnli je neporažen na "Turf muru" ove sezone, sa 14 pobeda i šest remija, uz impresivnu gol-razliku 43:13. "Klaretsi" su neporaženi kod kuće u Čempionšipu na 33 utakmice (23 pobede, deset nerešenih), od decembra 2015. godine. Naravno, u međuvremenu su šest sezona proveli u Premijer ligi, ali rekord je svakako impresivan.

Šefild junajted je ove sezone na gostovanjima osvojio 37 bodova iz 20 utakmica. Imaju 11 pobeda, četiri remija i pet poraza. Bolji skor na gostovanjima od njih ima samo Barnli, koji je osvojio dva boda više.

Barnli i Šefild su na "Turf muru" poslednji put igrali pre tri godine u okviru Premijer lige, a po svemu sudeći i u sledećoj sezoni će se ovaj susret igrati u okviru najjače lige na svetu.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom