ARSENAL DOLAZI NA ''ENFILD'': Četa Mikela Artete na najtežem ispitu do sada

V.M.

09. 04. 2023. u 10:15 >> 10:15

LIVERPUL će ugostiti lidera Premijer lige u poslednjnoj utakmici 30. kola.

АРСЕНАЛ ДОЛАЗИ НА ЕНФИЛД: Чета Микела Артете на најтежем испиту до сада

FOTO: AP/Tanjug

Arsenal u sjajnom ritmu dolazi po svoju osmu uzastopnu ligašku pobedu, lider ima pet bodova viška u odnosu na Siti i ne sme sebi da dozvoli kiks jer bi onda otvorio šansu ''građanima'' da mu priđu na dva ili tri boda zaostatka pred međusobnih duel koji ih očekuje u završnici prvenstva. Liverpul je ponovo odigrao 0:0 sa Čelsijem (četvrti put u nizu ako računamo regularnih 90 minuta iz finala kupova) i ako ništa drugo, tom utakmicom je prekinuo niz od tri vezana ligaška poraza, ali Klop mora pronaći način da prodrma svoje igrače koji mogu ostati bez plasmana u Evropu ako ovako nastave.

Liverpul je u ozbiljnom padu, ali pokazao je ove sezone da voli da igra derbije na svom terenu. To smo videli u duelima sa mančesterskima velikana kada su prvo savladali Siti sa 1:0, a onda ponizili Junajted rezultatom 7:0.

Forma svakako nije na strani ''redsa'' kojima je taj trijumf protiv ''crvenih đavola'' bio poslednji koji su ostvarili i od tada je prošlo više od mesec dana. Klop i njegovi izabranici će se uzdati u magiju ''Enfilda'' na kojem su osvojili 30 bodova na 13 utakmica u kojima su ostvarili devet pobeda uz tri remija i poraz od Lidsa.

''Tobdžije'' pucaju iz svih oružja i aposlutno dominiraju engleskim fudbalom, na posldenjdih pet pobeda postizali su barem po tri gola i danas imaju priliku da po prvi put u istoriji kluba vežu šest pobeda na kojima su zatresli mrežu barem tri puta.

Arsenal je prvi na tabeli maltene tokom čitave sezone, ali posao nije gotov i četa Mikela Artete se ne sme opustiti. Ekipa iz Londona igra fenomenalno u gostima ove sezone i van svog terena je osvojila čak 34 od moguća 42 boda, ubedljivo najviše u čitavoj ligi.

Međutim ako postoji neki teren na kojem lider tradicionalno ne voli da igra to je ''Enfild'' na kojem je poslednji put slavio pre 11 godina. U tom periodu Liverpul je ostvario čak sedam pobeda, a viđena su i dva remija u okviru ligaških utakmica.

Klop neće moći da računa na Bajčetića i Keitu, pod znakom pitanja je Luis Dijaz koji se oporavlja od teške povrede, a dobra vest je da se u sastav vraća Virdžil van Dajk.

Arsenal će biti bez Nketija, Tomijasua i Elnenija, dok će se o nastupu Vilijama Salibe kojeg muče leđa odlučiti pred sam start utakmice.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio sa 3:2, a verujemo da ćemo i danas gledati novu goleadu.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi