TREĆI OVOSEZONSKI ''DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA'': Trka za titulu nikad nije bila neizvesnija

V.M.

09. 04. 2023. u 09:29 >> 09:29

PANATINAIKOS će ugostiti Olimpijakos u 214. izdanju velikog derbija.

ТРЕЋИ ОВОСЕЗОНСКИ ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Трка за титулу никад није била неизвеснија

Foto: Profimedia

Malo koja dva tima se ne vole kao današnji protivnici i njihovo rivalstvo je poznato kao jedno od najvećih na svetu. Ako gledamo tradiciju prednost je na strani Olimpijakosa koji je pobeđivao večitog rivala 86 puta naspram 53 trjmfa Pantinaikosa, a odigrana su i 73 remija. Ovaj obračun biće im jedan od značajnijih pošto se oba tima bore za titulu. Panatinaikos je na deobi prvog mesta sa AEK-om, dok im je za stopama Olimpijakos koji ima tri boda manje.

Što se tiče forme, ponovo je prednost na strani ''crveno-belih'' koji su na posldednjih pet utakmica ostvarili četiri trijumfa uz razogčaravajuću podelu bodova sa Arisom. Domaćin je vodio na tom meču sa 2:0 i delovalo je da će ostvariti rutinsku pobedu, ali Aris se nije predao, poravnao je sa dva brza pogotoka pri kraju meča i osvojio vredan bod.

Taj susret je koštao posao španskog stručnjaka Mičela, a zamenio ga je Hose Anigo koji je na svom debiju ostvario pobedu protiv PAOK-a od 3:1.

Sa druge strane, Pao je u istom periodu upisao pobedu manje uz remi viška. Podelom bodova protiv Volosa pre dva kola dopustio je AEK-u da se izjednači sa njim po broju bodova, tragičar meča bio je Andraž Sporar koji je u sudijskoj nadoknadi promašio jedanaesterac. Pre četiri dana ''zeleni'' su se vratili na pobedničke staze savladavši Aris rezultatom 0:1.

Ivan Jovanović radi sjajan posao sa Panatinaikosom i navijači se nadaju da srpski stručnjak može doneti titulu ''zelenima'' koju čekaju punih 13 godina. Što se tiče domaćina, on se pretplatio na osvajanje titula u 21. veku i ove sezone juri četvrti uzastopni trofej prvaka Grčke.

Ovo će biti treći ovosezonski ''derbi večitih neprijatelja''. Na prva dva viđene su podele bodova, 1:1, 0:0. Posebno je zanimljiv bio taj prvi u kojem je Olimpijakos poveo preko Biela u 84. minutu, ali Panatinaikos je izjendačio tek u 103. minutu nakon poduže sudijske nadoknade.

Očekuje se da treneri oba kluba izvedu najjače sastave jer nema značajnijih odsustva u taborima rivala.

Verujemo da ćemo gledati jednu tvrdu utakmicu sa malo golova.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi