REVANŠ PROŠLOGODIŠNJEG FINALA LIGE KONFERENCIJA: Fejenord sprema osvetu na ''De Kujpu''

V.M.

13. 04. 2023. u 12:48 >> 12:48

LIDER Eredivizije će dočekati Romu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

РЕВАНШ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА: Фејенорд спрема освету на Де Кујпу

FOTO: AP/Tanjug

U prvom izdanju po kvalitetu trećeg evropskog takmičenja, pre 11 meseci u Tirani Roma je pogotkom Nikola Zaniola (sadašnjeg igrača Galatasaraja) savladala Fejednord. Tada je ''vučica'' opravadala ulogu favorita, a danas će ona pripasti ''ponosu juga'' koji se nalazi u fantastičnoj seriji rezultata, dok izabranici Žozea Murinja ne pružaju baš najbolje partije u skorije vreme ali vezali su dve ligaške pobede i biće spremni za veliku borbu na ''De Kujpu''.

Domaćin je zauzeo prvo mesto u jednoj od najujednačenijih grupa u istoriji Lige Evrope. Nakon šest odigranih utakmice sve četiri ekipe su imale po osam bodova, ali zbog najbolje gol-razlike današnji domaćin je zauzeo prvu poziciju. Tako se direktno plasirao u osminu finala u kojoj je ''demolirao'' Šahtjor ukupnim rezultatom 8:2 (1:1, 7:1). 

Pored odličnih igara u Ligi Evrope, Fejenord dominira i u domaćem prvenstvu. Prvi je na tabeli sa plus osam u odnosu na drugoplasirani Ajaks, neporažen je u Erediviziji od novembra i ima odličnu priliku da osvoji svoju prvu titulu od 2017. godine.

Roma je imala nešto duži i komplikovaniji put do četvrtfinala. Prvo je u poslednjem kolu grupne faze morala da savlada Ludogorec kako bi sa drugog mesta prošla dalje, što je i uradila rezultatom 3:1. Nakon toga je u šesnaestini finala izgubila prvi meč od Salcburga (1:0), ali je preokrenula na ''Olimpiku'' (2:0) i tako se plasirala u osminu finala u kojoj je bez većih problema bila bolja od Sosijedada ukupnpnim rezultatom 2:0.

Takođe joj ide solidno i u prvenstvu, nakon serije loših rezultata savladala je Sampdoriju i Torino što joj je bilo dosta da se popne na treće mesto i u završnici prvenstva će voditi veliku bitku da ostane na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Što se tiče izostanaka, Arne Slot neće moći da računa na Bijlova i Timbera, dok je pod upitnikom krilni napadač Alireza Jahanbaš.

Sa druge strane, Morinjo će morati da napravi postavu bez Kardsdorpa i Darboa, a moguć je i izostanak Solbakena koji je povredio rame za vikend protiv Torina.

Verujemo da ćemo gledati jednu zanimljivu utakmicu, golovi su česta pojava na ''De Kajpu'' i očekujemo da to ponovo bude slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom