VEST HEM OPRAVDAVA ULOGU FAVORITA: Gent je uhvatio zalet u pravom trenutku

V.M.

13. 04. 2023. u 08:40

FAVORIT broj jedan za osvajanje Lige konferencija gostuje u Belgiji u prvoj utakmici četvrtfinala.

ВЕСТ ХЕМ ОПРАВДАВА УЛОГУ ФАВОРИТА: Гент је ухватио залет у правом тренутку

Foto: Tanjug

Domaćin je u poslednje vreme podigao nivo igre, neporažen je na poslednjih pet ligaških utakmica (četiri pobede uz poraz) i sa dosta samopouzdanja dočekuje večerašnji susret. Sa druge strane, Vest hem je takođe u dobrom ritmu, pobegao je sa dna tabele Premijer lige i pokušaće da nastavi svoj perfektan niz u Ligi konferencija (osam utakmica - osam pobeda) na teškom gostovanju.

Gent je solidno odigrao grupnu fazu, skupio je osam bodova i pobedom u poslednjem kolu protiv Moldea plasirao se u nokaut fazu, tu ga je dočekao Karabag koji ga je savladao u prvom meču (1:0), ali Belgijanci su uspeli da preokrenu na svojoj ''Gelamko areni'' i posle boljeg izvođena jedanaeteraca su prošli dalje. U prošlom kolu ukrstili su koplja sa Bašakšehirom. U Belgiji je bilo 1:1, ali u Turskoj je Gent odigrao možda i najbolju utakmicu sezone i ubedljivo je slavio sa 1:4. Apsolutni heroj bio je mladi Orban koji je postigao tri gola u roku od sedam minuta i tako postavio novi rekord najbržeg het-trika u istoriji evropskih takmičenja.

Vest hem nije morao da se muči igranjem u šesnaestini finala jer u dominatnom stilu sa 18 osvojenih bodova završio na čelu grupe ''B'' uz gol-razliku 13:4, a nije imao ništa teži zadatak u osmini finala. Tu ga je sačekao AEK iz Larnake koji nije predstavljao prepreku i rutinski je izbačen ukupnim rezultatom 6:0. 

''Čekićari'' su po kladionicama, a i po igrama, favoriti broj jedan u Ligi konferencija i navijači se nadaju da će doći do svog trećeg evropskog trofej pored Kupa pobednika kupova i Intetoto kupa koje su osvojili 1965. i 1999. godine.

Domaćin će biti bez Lemajića i Hjulsagera, dok su pod znakom pitanja Depotre i Mare.

Što se tiče gosta, iskusni Dejvid Mojes neće moći da računa na već duže odsutnog Skamaku, a moguć je i izostanak Pakete.

Ovo će biti prvi međusobni susret današnjih rivala u njihovoj istoriji, oba tima su u dosta dobrom ritmu i verujemo da ćemo videti barem po gol na obe strane.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji