BAZEL JE MAJSTOR ZA PREOKRETE: Nica doživela prvi poraz još od januara

V.M.

13. 04. 2023. u 09:00

BIĆE ovo prvi međusobni susret u istoriji današnjih rivala.

БАЗЕЛ ЈЕ МАЈСТОР ЗА ПРЕОКРЕТЕ: Ница доживела први пораз још од јануара

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se ne nalazi u dobroj formi, ima samo jednu pobedu na prethodnih šest susreta u svim takmičenjima i nalazi se na razočaravajućem šestom mestu tabele švajcarskog prvenstva. Sa druge strane, Nica je za vikend doživela očekivano "položila oružje" pred Pariz Sent Žermenom i tako završila svoju neverovatnu seriju od čak 14 utakmica bez poraza (osam pobeda, šest remija), trenutno je deveta na tabeli i vrlo je verovatno da će osvajanje Lige konferencija biti jedini način za obe ekipe da se plasiraju u Evropu iduće sezone.

Domaćin je bio blizu ispadanja u grupnoj fazi, ali je pobedom protiv Pjunika u poslednjem kolu osigurao prolaz u nokaut fazu. Nakon toga Bazel je ostvario dva velika preokreta u šesnaestini i osmini finala.

Prvo je od Trabzona izgubio u Turskoj sa 1:0, ali je u Švajcarskoj slavio 2:0. Zatim je protiv Slovana poražen u gostima (2:0), ali je u poslednjim trenucima revanša na ''Sent Jakob parku'' uspeo da poravna rezultat preko Amdunija i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca se plasirao u četvrtifnale.

Navijačima Partizana put Nice u Evropi dosta je poznat jer su ''orlovi'' zauzeli prvo mesto u grupi sa ''crno-belima'', Kelnom i Slovackom. Tako su se direktno plasirali u osminu finala u kojoj su se sastali sa dželatom ''parnog valjka'', Šerifom. Rutinski su ga savladali u dva navrata, ukupnim rezultatom 1:4 i može se reći da su bez većih problema stigli do četvrtfinala Lige konferencija.

Francuski predstavnik je dosta slabo nastupao u svim takmičenjima u prvoj polusezoni, ali je dolaskom Didijea Dižara na klupu u potpunosti proigrao i navijači se nadaju da će sjajne igre u drugom delu sezone krunisati trofejom.

Domaći tim će biti bez Freja i Komasa, dok će Nica u Švajcarskoj biti bez Atala, Lotombe i Diopa.

Očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu, oba tima će pokušati do Evrope da dođu putem Lige konferencija i biće orni da na dobar način započnu ovaj četvrtfinalni obračun.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao