LION ŽELI U EVROPU: ''LJubičasti'' vole da igraju na golove

V.M.

14. 04. 2023. u 09:40

FUDBALERI Tuluza dočekaće izabranike Lorana Blana u uvodnoj utakmici 31. kola Lige 1.

ЛИОН ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Љубичасти воле да играју на голове

Foto: Profimedia

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, u proteklih pet kola upisao je dve pobede uz tri poraza. Prošlog vikenda je ostvario jako bitan trijumf savladavši Monpelje sa 1:2, to mu je bila 11 pobeda u sezoni i nalazi se na dosta sigurnom 13. mestu na tabeli. Sa druge strane, nakon što je slavio u Parizu, Lion je upisao nova tri boda. Ovoga puta je na svom terenu bio bolji od Rena rezultatom 3:1 i na taj način je uhvatio priključak za ekipama koje se bore za plasman u Evropu iduće sezone.

Tuluz igra jako solidno u svojoj povratinčkoj sezoni u eliti i očekuje ga mirna završnica prvenstva. Ne može da se bori za plasman u Evropu, a ima čak 12 bodova više od Strazbura koji je prvi tim ispod crte. Domaćin igra jako otvoren fudbal što i govori njegova gol-razlika 46:52 i samo je na Monakovim i PSŽ-ovima utakmicama padalo više golova ove sezone.

Da dobru kampanju kruniše trofejom Tuluz, će imati priliku u finalu kupa 29. aprila u kojem će se sastati sa prošlodišnjim osvajačem Nantom. 

Protivnik u finalu mogao mu je biti i Lion koji je u polufinalu izgubio od ''kanarinaca'' sa 1:0. Iako je to bio razočaravajuć poraz za današnjeg gosta, on nije dugo tugovao i četiri dana kasnije u jako bitnoj utakmici savladao je Ren rezultatom 3:1. Gubio je sa 0:1 na poluvremenu, ali uspeo je da preokrene golovima Tolisoa, Lakazeta i Barkole. Tako se popeo na sedmo mesto na tabeli i sada zaostaje samo pet bodova za Lilom koji je na petom mestu, poziciji koja vodi u Ligu konferencija. 

Generalno se četa Lorana Blana nalazi u dosta dobrom ritmu što se tiče prvenstva i neporažena je na poslednjih šest utakmica, tri pobede uz isto toliko remija.

Domaćin će biti bez Hilija i Rataoa, dok će u redovima gosta odsustvovati Gusto, Barkola i Sar, a pod upitnikom je Dejan Lovren.

Na poslednjih pet međusobnih duela Lion je slavio četiri puta uz ovosezonski remi (1:1).

Verujemo da će izabranici ''predsednika'' osvojiti bitna tri boda i tako upisati treću uzastopnu pobedu u Ligi 1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)