JOVIĆ SPREMAN ZA POLJAKE: Fiorentina nastavlja niz u Ligi konferencija

O. M.

13. 04. 2023. u 20:37 >> 20:38

POLjSKI Leh iz Poznanja dočekuje Fiorentinu u prvoj utakmici četvrtfinalnog dvoboja Lige Evrope u četvrtak uveče.

ЈОВИЋ СПРЕМАН ЗА ПОЉАКЕ: Фиорентина наставља низ у Лиги конференција

FOTO: EPA

Ova dva tima su se već dva puta sastala u evropskim takmičenjima i u oba navrata je gostujući tim pobedio. Bilo je to u grupnoj fazi Lige Evrope 2015/16 kada je Leh pobedio sa 2:1 u Firenci, a Fiorentina 2:0 u Poznanju.

Leh je u Ligu konferencija ove sezone ušao posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, u prvom kolu od Karabaga. Posle tri runde kvalifikacija za Ligu konferencija u kojima je izbacio Batumi, Vikingur i Didelanž, upao je u grupu "C" sa Viljarealom, izraelskim Hapoel Berševom i bečkom Austrijom i zauzeo drugo mesto iza španske ekipe. Zatim je u baražu eliminisao norveški Bode/Glimt a u osmini finala švedski Đurgarden.

Sa 18 postignutih golova "železničari" su treća najefikasnija ekipa Lige konferencija, posle Fiorentine (26) i Vest hema (19). Izabranici Džona van den Broma postigli su po gol u svakoj od poslednjih deset utakmica, a neporaženi su na poslednjih sedam.

Kvalifikacije su ostavile traga pa je Leh u prva četiri kola poljskog šampionata osvojio samo bod i praktično već na startu ostao bez šansi da odbrani titulu. Proteklog vikenda Leh je u gradskom derbiju sa 2:0 savladao Vartu i trenutno se nalazi na trećem mestu tabele poljske Ekstraklase sa 47 bodova, tri više od četvrtog Pogona, ali i devet manje od drugoplasirane Legije i čak 15 manje od lidera Rakova.

Fiorentina nije uspela da pobedi u prve dve utakmice grupne faze Lige Evrope, protiv Rige i Bašakšehira,ali je posle toga napravila niz od osam pobeda, postigavši 25 golova i primivši samo četiri.

"Viola" je pobedila Bragu u baražu sa ukupnih 7:2, a zatim i Sivaspor sa ukupnih 5:1 u osmini finala.

Prošlog petka izabranici Vinčenca Italijana su remijem sa Specijom prekinuli seriju od devet pobeda u svim takmičenjima, ali su zadržali niz nepobedivosti koji sada iznosi 12 utakmica, a traje od 12. februara i poraza od Juventusa.

Luka Jović se oporavio od povrede i odigrao je poslednjih desetak minuta utakmice protiv Specije tako da će verovatno najbolji strelac ovogodišnje Lige konferencija nastupiti i u Poljskoj, bar deo utakmice. Nikola Milenković je presedeo na klupi ceo meč, ali je ozdravio i spreman je da i on nastupi, dok je Sofijan Amrabat odslužio suspenziju pa će i on konkurisati za tim.

Fiorentina je favorit na papiru, ali to je bio i Viljljareal kada je iz Poznanja ispraćen sa tri gola u mreži, pa je možda pametnije ovde odigrati na golove.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom