"MUNJAMA" OČAJNIČKI TREBA POBEDA: Rajo "posti" osam kola, ali Osasuna retko gubi ove godine

O. M.

14. 04. 2023. u 09:05

RAJO VALjEKANO dočekuje Osasunu ovog petka u 29. kolu španske La lige.

МУЊАМА ОЧАЈНИЧКИ ТРЕБА ПОБЕДА: Рајо пости осам кола, али Осасуна ретко губи ове године

Foto: Profimedia

Domaći tim je deveti na tabeli sa 37 bodova, dok je gost jedno mesto iznad sa bodom više. Obe ekipe su u konkurenciji za šesto mesto koje vodi u Ligu konferencija, s tim što Osasuna ima priliku da se preko Kupa Kralja, u kome igra finale sa Real Madridom, dokopa i Lige Evrope.

Deset kola pre kraja Osasuna zaostaje šest bodova, a Rajo sedam, za Betisom koji trenutno drži poziciju koja garantuje Ligu konferencija.

Rajo je proteklog vikenda poražen na svom terenu od madridskog Atletika sa 2:1, čime je produžio niz bez pobede na osam. Molina i Ermoso su za samo dva minuta, od 22. do 24. spakovali dva gola u mrežu domaćina, dok je Fran Garsija uspeo samo da ublaži poraz u 85. minutu. Poslednju pobedu "crvene munje" su ostvarile pre više od dva meseca kada su na svom stadionu savladali Almeriju sa 2:0.

Ekipa iz Valjekasa ima samo jednu pobedu na poslednjih osam ligaških utakmica kod kuće, pošto je u tri koje je igrala pre Almerija osvojila samo jedan bod.

Osasuna je u poslednjem meču u La ligi pobedila Elče sa 2:1, iako je gost poveo preko Teta Morentea u 44. minutu. Preokret je režirao Abde Ezalzuli, Barselonin Marokanac na pozajmici u Pamploni, golovima u 71. i 84. minutu. Utakmicu nije završio naš Darko Brašanac koji je zbog povrede morao da napusti teren u 38. minutu.

Osasuna od Nove godine u La ligi ima samo po jednu pobedu i poraz u gostima, dok je pet puta igrala nerešeno, uključujući i dva revanša u Kupu. Dodatno je odigrala i tri utakmice u Kupu Kralja koje su sve tri otišle u produžetke.

Poslednji susret ovih ekipa na "El Sadaru" u septembru završen je pobedom Osasune od 2:1, golovima Aimara Oroza na asistenciju Brašanca i Rubena Garsije na asistenciju Ezalzulija. Strelac za Rajo bio je Florijan Ležen.

Osasuna je bez poraza u poslednjih pet međusobnih duela u La ligi. Valjekano traži svoju prvu ligašku pobedu u mečevima između dve ekipe od marta 2014. a za to vreme izborio je samo jedan remi.

Današnji gosti nisu postigli gol u prvom poluvremenu ni na jednoj od poslednjih sedam utakmica, a za to vreme imaju skor od po dve pobede i poraza i tri nerešene.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi