TSC NA ''KROVU'' ZA DRUGO MESTO: Pobeda ekipi iz Bačke Topole donosi prednost domaćeg terena protiv Partizana i Čukaričkog u plej-ofu

O. M.

11. 04. 2023. u 10:35

TSC gostuje Voždovcu u poslednjem kolu Mocart bet Superlige Srbije.

ТСЦ НА КРОВУ ЗА ДРУГО МЕСТО: Победа екипи из Бачке Тополе доноси предност домаћег терена против Партизана и Чукаричког у плеј-офу

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa iz Bačke Topole dolazi "na krov" sa ambicijom da zadrži drugo mesto na tabeli pred početak plej-ofa, što bi joj garantovalo domaćinstvo u duelima sa Partizanom i Čukaričkim, glavnim ako ne i jedinim konkurentima za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pobedom u današnjem meču bi to osigurali, dok u slučaju remija ili poraza padaju sigurno na treće mesto. TSC ima 59  bodova, koliko i trećeplasirani Čukarički, dok Partizan zaostaje dva boda. Ekipa Žarka Lazetića ima bolji međusovni skor od Čukaričkog, ali lošiji od Partizana, što znači da ih u slučaju poraza od Voždovca ili remija na ''krovu'' prestiže pobednik susreta na Banovom brdu ili Čukarički ako tamo bude neodlučeno.

Gosti imaju razloga za optimizam jer su u seriji od pet utakmica bez poraza, tokom koje je samo Vojvodina izborila nerešeno s njima, dok u poslednjih deset kola TSC ima samo jedan poraz, od Crvene zvezde sedmog marta.

Voždovac je nanizao tri poraza, a u poslednjih deset kola osvojio je ukupno osam bodova, pobedama nad kragujevačkim i niškim Radničkim, te remijima sa Spartakom i Vojvodinom. Nalazi se na sedmom mestu gde će i ostati jer mu šestoplasirani Novi Pazar beži čak 11 bodova, a Radnički iz Kragujevca je već odigrao meč poslednjeg kola u kome je izgubio od Crvene zvezde.

TSC je u prvom delu sezone sa 3:0 savladao ekipu Voždovca, a ove dve ekipe sastale su se u prijateljskoj utakmici tokom zimske pauze kada je bilo 1:0. Prošle godine na Voždovcu su podelili bodove (1:1) dok su u Bačkoj Topoli igrali dva puta, jednom je bilo neodlučno a drugi put je slavio TSC.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid