VIOLA JE NEPOBEDIVA: "Boginja provincije'' se bori za Ligu šampiona

V.M.

17. 04. 2023. u 13:42 >> 13:42

FIORENTINA će ugostiti Atalantu u poslednjoj utakmici 30. kola Serije A.

ВИОЛА ЈЕ НЕПОБЕДИВА: Богиња провинције се бори за Лигу шампиона

FOTO: EPA

Domaćin igra fantastičan fudbal u drugom delu sezone, dugo je bio u donjem domu tabele, ali sada je uhvatio zalet, neporažen je na 13 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima (sedam u ligi) i ako bi danas trijumfovao mogao bi da se priključi borbi za plasman u Evropu. Sa druge strane, Atalanta igra po principu toplo-hladno, ali zaostaje samo pet bodova za četvroplasiranim Milanom i trijumfom na ''Artemio Frankiju'' bi se ozbiljno približila plasmanu u najelitnije evropsko takmičenje.

Fiorentina je preko nedelje zabeležila bitnu pobedu u prvom susretu četvrfinala Lige konferencija protiv Leha rezultatom 1:4 i time je odradila veći deo posla pred revanš u Firenci.

Što se tiće domaćeg prvenstva,  "viola" je uz Lacio ekipa u najboljoj formi u ligi i na poslednjih pet utakmica upisala je četiri pobede uz prošlonedeljni remi sa Specijom (1:1). Trenutno je deveta na tabeli i zaostaje sedam bodova za šestoplasiranom Atalantom koja se nalazi na poslednjem mesto koje vodi u evro-kupove.

Dosta toga koje će mesto voditi u Evropu zavisi i od Kupa Italije u kojem su izabranici Vinčenca Italijana u prvoj utakmici polufinala savladali Kremoneze sa 0:2 i verovatno će imati priliku da se bore za trofej koji čekaju duge 22 godine.

Atalanta na poslednjih pet utakmica ima dve pobede, isto toliko poraza i remi sa Udinezeom. Prošlog vikenda, izgubila je na svom terenu od Bolonje poprilično rutinski sa 0:2, tako je smanjila svoje šanse u borbi za top četiri, ali kiksevi Milana i Intera su joj vratili nadu da može do Lige šampiona.

''Boginja provincije'' je jedna od najboljih gostujućih ekipa u prvenstvu i 15 utakmica van svog stadiona pokupila je 27 bodova.

Na prvom ovosezonskom međusobnom susretu, četa Đanpjera Gasperinija je slavila pogotkom Ademole Lukmana u 59. minutu.

Što se tiče izostanaka, domaći tim će biti samo bez Salvatorea Sirigua, dok u redovima Atalante neće biti Hatebura, Muratorea i Ruđerija.

Očekujemo jednu zanimljivnu, ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će obe ekipe postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)