PREMIJER LIGA JE BLIZU: ''Oštrice'' pronašle formu u završnici sezone

V.M.

18. 04. 2023. u 09:12

ŠEFILD junajted dočekuje Bristol siti u utakmici 43. kola Čempionšipa.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЈЕ БЛИЗУ: Оштрице пронашле форму у завршници сезоне

Foto: Profimedia

Domaćin je ponovo pronašao formu koja ga je krasila na početku sezone i Premijer liga mu je sve bliže. Trenutno je drugi sa pet bodova prednosti u odnosu na Luton koji je odigrao meč više i pobedom na večerašnjem susretu bi gotovo pa osigurao povratak u elitu četiri kola pre kraja. Sa druge strane, gost je miran na sredini tabele i bez ikakvog pritiska igra u završnici prvenstva.

Šefild je u odličnom ritmu i na poslednjih pet utakmica ostvario je četiri pobede uz poraz od lidera Barnlija. Prošlog vikenda je rutinski savladao Kardif sa 4:1 i tako napravio još jedan važan korak ka povratku u elitu. Domaćin je poslednji put bio u Premijer ligi u sezoni 2020/21. i ima odličnu priliku da se vrati u nju.

Četa Pola Hekingbotoma igra odlično na svom terenu tokom čitave sezone, na 20 utakmice kod kuće ''oštrice'' su osvojile 42 boda i ostvarile veoma dobrih 13 pobeda. Šefild je takođe jedna od najboljih odbrana u ligi sa 36 primljenih golova, jedini bolji od njih je prvoplasirani Barnli koji je 30 puta vadio loptu iz svoje mreže.

Bristol siti je u dosta slaboj formi, ali opstanak je obezbeđen, a borba za plej-of je nemoguća, tako da je došlo do opuštanja u samoj završnici prvenstva. U poslednjih pet kola, gost je ostvario samo jednu pobedu, a pored nje je odigrao dva remija i doživeo isto toliko poraza.

''Crvendaći'' igraju dosta otvoreno tokom čitave sezone, što i govori podatak da su na njihovim utakmicama pala čak 102 gola, 50 postignutih uz 52 primljena pogotka.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima Šefild koji je slavio tri puta na poslednjih pet duela, a viđen je i remi uz trijumf Bristola.

Domaćin će večeras biti bez Brustera, Norington-Dejvisa, O'Konela, Ozborna i Stivensa.

U redovima gosta izostaće Etkinson, Benarus, Kalas i Vilijams.

Očekujemo da Šefild odradi posao na svom ''Bramal lejnu'' i tako napravi još jedan veliki korak ka povratku u Premijer ligu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom