INTER (NE)ZNA SA NOVAJLIJAMA: Monca se izvukla na pravoslavni Božić, može li i na Veliku subotu?

O. M.

15. 04. 2023. u 10:30 >> 09:32

INTER dočekuje Moncu u utakmici 30. kola italijanske serije A.

ИНТЕР (НЕ)ЗНА СА НОВАЈЛИЈАМА: Монца се извукла на православни Божић, може ли и на Велику суботу?

FOTO: Tanjug/AP

"Nerazuri" su u seriji od četiri utakmice bez pobede u italijanskom šampionatu pa su od najbližeg pratioca neprikosnovenog lidera Napolija pali na petu poziciju i "visi" im plasman u Ligu šampiona naredne sezone. 

A niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima prekinuli su sredimom nedelje trijumfom nad Benfikom u prvom susretu četvrtfinalnog dvoboja ovosezonskog izdanja elitnog klupskog takmičenja Evrope. Golove u Lisabonu postigli su Nikolo Barela u 51 i rezervista Romelu Lukaku sa bele tačke u 82. minutu utakmice na ''Luzu''. Prethodno je Inter u Seriji A odigrao mršavih 1:1 na gostovanju Salernitani, a poslednju pobedu u šampionatu ostvario je pre više od mesec dana protiv Lećea.

Zbog toga je četa Simonea Inzagija pala na peto mesto u ligi sa bodom manje od gradskog rivala Milana i samo tri više od šestoplasirane Atalante koja je za vikend propustila priliku da se pobedom nad Bolonjom bodovno poravna sa "nerazurima" na 51.

Inter je sada već skupio deset poraza u Ligi, što mu se u ovoj fazi takmičenja nije desilo od sezone 2011/12 koju je na kraju završio na šestom mestu.

Monca dolazi u komšiluk posle dva uzastopna remija na gostovanjima (Udineze 2:2, Verona 1:1), kao trinaestoplasirana ekipa Serije A (35 bodova), koja čini se ne može "ni gore ni dole". Zaostatak za šestoplasiranom Atalantom, odnos mestom koje vodi u Ligu konferencija je 13 bodova, a ista tolika prednost je nad Veronom koja je prva ispod linije opstanka na 18. mestu

Monca je novajlija u Seriji A pa navijače ovog kluba sigurno neće obradovati statistički podatak da je Inter u poslednjih 28 susreta sa takvim ekipama pobedio čak 24 puta. Ipak, jedan od četiri puta kad mu to nije uspelo bio je baš protiv Monce u prvom delu sezone kada je meč na stadionu ''Brianteo'' završen bez pobednika, 2:2. Inter je dva puta prosipao vođstvo u utakmici odigranoj na pravoslavni Božić ove godine. Darmijan je doveo "nerazure" u prednost u desetom minutu, a izjednačio je samo minut kasnije Patrik Ćurija. Novu prednost Interu doneo je u 22. minutu Lautaro Martinez, a bod Monci poklonio je Denzel Dumfriz auto-golom u trećem minutu zaustavnog vremena utakmice.

Prethodnih sedam susreta klubova iz Lombardije desilo se u okviru Kupa Italije, a poslednji put na ''San Siru'' sastali su se u septembru 1990. kada je Inter pobedio sa 2:1.

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,58) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi