INTER BI DA DOVRŠI POSAO KOJI JE ZAPOČEO PROŠLE NEDELJE: Benfika se nada čudu

V.M.

19. 04. 2023. u 16:25 >> 16:25

''NEROAZURI'' dočekuju ''orlove'' u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

ИНТЕР БИ ДА ДОВРШИ ПОСАО КОЈИ ЈЕ ЗАПОЧЕО ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ: Бенфика се нада чуду

FOTO: Tanjug/AP

Na prvoj utakmici, iako je bio autsajder, Inter je slavio sa 0:2 i ima odličnu priliku da se plasira u polufinale pred svojim navijačima. Prvi gol početkom drugog poluvremena postigao je Nikolo Barela koji je glavom centaršut Bastonija pretvorio u pogodak, a u završnici meča nakon igranja rukom Žoaa Marija, Lukaku je sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Za razliku od Lige šampiona, Interu u prvenstvu ide veoma loše. Za vikend je doživeo novi poraz (bolja od njega bila je Monca 0:1) i to je bio peti uzastopni ligaški meč na kojem dvostruki prvak Evrope nije trijumfovao. Zbog toga su pali na peto mesto, zaostaju dva boda za četvrtoplasiranim Milanom i očekuje ih velika borba za top četiri mesto u završnici prvenstva.

Ono što Simonea Inzagija i dalje drži na klupi velikana su odlične igre u Ligi šampiona, pre njega Inter 12 godina nije bio u četvrtfinalu, a sada ima priliku da preko portugalskih predstavnika (u osmini finala izbačen Porto) dođe do polufinala.

Benfika je u najgorem mogućem trenutku ušla u krizu. Nakon što je izgubila od Porta i Intera, za vikend je doživela novi poraz. Ovoga puta bolji od nje je bio Šaves, prednost ''orlova'' u odnosu na Porto istopila se na četiri boda i očekuje se velika borba za titulu u preostalih šest kola.

Do susreta sa Interom, Benfika je bila neporažena u Ligi šampiona. Nakon sjajne grupne faze rutinski je odradila posao protiv Briža, ali izabranici Rodžera Šmita se sada nalaze pred gotovo nemogućim zadatkom. Tradicija im ne ide u korist, jer kada su ''orlovi'' sa dva ili više razlike gubili prvi meč nokaut faze, samo su jednom uspeli da preokrenu. To je bilo u četvrtfinalu 1962. protiv Nirnberga (1:3, 6:0), a te godine su stigli do svog drugog trofeja prvaka Evrope kada su u finalu bili bolji od Reala (5:3).

Ono što takođe ne ide u korist Benfiki je to da ona nikada nije pobedila Inter. Susreli su se u tri navrata, a uz dva trijumfa ''neroazura'' viđen je i remi.

U redovima domaćina neće biti Dalbera i Škrinjara, dok su gosti u Milano došli bez Baha i Drakslera.

Iako u prvom meču nije zatresla mrežu, imala je dosta šansi i verujemo da će Benfika napasti od samog starta i postići gol u prvom poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1G1+ (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi