FENER HVATA PRIKLJUČAK ZA GALATOM: Bašakšehir u slaboj formi

V.M.

19. 04. 2023. u 09:30

GRADSKI derbi igra se na stadionu ''Bašakšehir Fatih Terim'' od 19.30.

ФЕНЕР ХВАТА ПРИКЉУЧАК ЗА ГАЛАТОМ: Башакшехир у слабој форми

Foto Profimedia

Domaćin je posrnuo u poslednje vreme, izgubio je korak za vodećima i verovatno je izgubio priliku da se bori za plasman u evrokupove jer zaostaje čak 11 bodova za trećeplasiranim Bešiktašom. Sa druge strane, Feneru igra samo pobeda. Četa Žorža Žezusa zaostaje devet bodova za vodećom Galatom i nema prava na kiks ako želi da se bori za titulu prvaka. 

Bašakšehir je u lošem ritmu i na poslednjih pet utakmica ostvario je samo jednu pobedu, to je bilo početkom meseca kada je savladao Aknkaraguču, a pored nje doživeo je dva poraza (Bešiktaš, Istanbulspor) uz isto toliko remija (Sivaspor, Karagumruk). 

''Sive sove'' su trenutno pete na tabeli i tu se nalaze zbog odlične igre kod kuće tokom čitave sezone. Domaćin je na svom terenu na 13 utakmica osvojio 28 bodova (devet pobeda, remi i tri poraza).

Nakon što je u velikom derbiju izgubio od Bešiktaša sa 2:4, Fener se vratio na pobedničke staze ostvarivši dva trijumfa. Prvo je savladao Karagumruk 2:1, a nakon toga je istim rezultatom bio bolji od Ankaragučua. Trenutno je drugi na tabeli i verovatno mora da pobedi sve utakmice do kraja kako bi imao šanse da se bori za titulu.

Gost je najbolji napad lige, postigao je 67 pogodaka za sada, a glavne zasluge za to idu sjajnom Eneru Valensiji koji je ubedljivo prvi na listi strelaca sa 27 golova (na 24 odigrane utakmice).

Fener je u dobrom naletu na gostovanjima, dobio je šest od poslednjih sedam susreta van svog stadiona i biće oran da nastavi u tom ritmu.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu slavio je tim Žorža Žezusa sa 1:0, gol odluke postigao je Dijego Rosi u 84. minutu.

Bašakšehir će biti bez Okake, a pod znakom pitanja je Karzev.

Što se tiče Fenera, kod njega će u gradskom derbiju izostati Bačuaji, Bajindir, King, Linkoln i Osami-Samuel.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, Bašakšehir je dobar kod kuće, dok Fener igra odlično u gostima, verujemo da će oba tima postići po gol, a za hrabrije predlažemo i fiks na ''žuto-plave''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)
TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom