FARMACEUTI NASTAVLJAJU SERIJU DOBRIH REZULTATA: Lajpcig ne da četvrto mesto

O. M.

23. 04. 2023. u 10:30

BAJER iz Leverkuzena dočekuje Lajpcig u pretposlednjoj utakmici 29. kola nemačke Bundeslige.

ФАРМАЦЕУТИ НАСТАВЉАЈУ СЕРИЈУ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА: Лајпциг не да четврто место

Foto: Profimedia

Novopečeni polufinalista Lige Evrope igra u fantastičnoj formi u poslednje vreme. Izabranici Ćabija Alonsa nanizali su 12 utakmica bez poraza, od 19 februara kad ih je sa 3:2 savladao Majnc. Bajer je sedmi na tabeli sa 44 boda, sedam manje od današnjeg protivnika, koji zauzima četvrtu poziciju.

Leverkuzen je u četvrtak izborio plasman među četiri ekipe u Ligi Evrope, ubedljivim trijumfom od 4:1 na gostovanju Rojal unionu - ukupan rezultat 5:2. Sada će "farmaceutima" protivnik u borrbi za finale biti Roma koja je u dvomeču nadigrala Fajenord, ali imaće Alonso do tog susreta sa  nekadašnjim učitenjem Žozeom Murinjom dosta posla u Bundesligi.

Bajer je ostvario 11 pobeda u poslednjih 16 utakmica a na 12 njih je postigao bar po dva gola. 

Lajpcig u derbi kola ulazi posle tri pobede, dve u Bundesligi i jedne u Kupu Nemačke, nad Borusijom iz Dortmunda. Poslednji bundesligaški ispit položili su "bikovi" tako što su protiv Augzburga anulirali prednost protivnika iz petog minuta i na kraju ga savladali sa 3:2. 

Za razliku od Leverkuzena koji  je stigao do polufinala Lige Evrope, Lajpcig je zaustavljen u osmini finala Lige šampiona od Furioznog Mančester sitija koji je posle 1:1 u prvom meču u revanšu bio više nego ubedljiv i slavio sa 7:0.

Iako su "bikovi" izgubili samo četiri od poslednjeg 21 okršaja u Bundesligi – ostvarivši 13 pobeda na tom putu – svi ti porazi su se dogodili u prethodnih devet utakmica.

Bajer iz Leverkuzena je i dalje bez Patrika Šika, pošto češki napadač nastavlja da leči povredu prepona, tako da nekadašnjni igrač Lajpciga ovog puta neće moći da se suoči sa svojim bivšim klubom.

Nakon golova u trijumfu u Ligi Evrope sredinom nedelje, Adam Hložek i Musa Dijabi će nastaviti u napadu za domaćine, u čijih startnih 11 se takođe očekuje mladi reprezentativac Nemačke Florijan Virc.

Lajpcig je u prvom delu sezone bio bolji sa 2:0 golovima Nkunkua i Tima Vernera, "bikovi" su takođe pobedili i prošlke godine u Lajpcigu kada je bilo 1:0, a gol je postigao Soboslaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi