LAKŠE SE DIŠE U PARIZU: Mbape i Mesi trasiraju put ka novoj tituli

V.M.

21. 04. 2023. u 11:53 >> 11:53

ANŽE dočekuje PSŽ u sukobu najgoreg i najboljeg što Liga 1 ima da ponudi.

ЛАКШЕ СЕ ДИШЕ У ПАРИЗУ: Мбапе и Меси трасирају пут ка новој титули

FOTO: EPA

Nakon osam vezanih sezona igranja u eliti, Anže se sprema za povratak u Ligu 2. Zacementiran je za dno tabeli i zaostaje čak 17 bodova za Brestom koji je prvi tim iznad crte. Potpuno je drugačija situacija u prestonici, PSŽ je trijumfom protiv Lansa (3:1) verovatno potvrdio osvajanje titule koja bi mu bila 11. u istoriji i sa njom bi postao rekorder po broju osvojenih naslova prvaka Lige 1.

Nakon što je iznenađujuće savladao Lil sa 1:0, Anže je upisao svoj 23. ovosezonski poraz izgubivši od Klermona nakon preokreta rezultatom 2:1. Domaćinu su samo matematičke šanse ostale u borbi za opstanak, ali i da dobiju sve mečeve do kraja, izabranici Aleksndra Dužua će se verovatno naći u Ligi 2 iduće sezone.

O tome koliko je Anže imao lošu sezonu govori podataka da je ostvario samo tri pobede nakon 31. odigranog kola, a uz to je postigao samo 24 pogotka i jedan je od najgorih napada lige.

Sa druge strane, Mbape i Mesi su predvodili PSŽ u velikoj pobedi nad Lansom i tako su se odvojili na plus devet, tačnije plus osam u odnosu na četu Franka Eza i Marselj. Iako je imao turbulentnu sezonu, ova titula bi bila jako bitna za gosta koji bi se odvojio od Marselja i Sent Etjena po broju osvojenih naslova prvaka Lige 1, trenutno su svi na deset osvojenih titula.

Motiv više imaće i Mbape koji deli prvo mesto na listi strelaca sa Džonatanom Dejvidom, obojica imaju po 20 pogodaka.

Izabranici Kristofa Galtijea su najbolji gosti lige i osvojili su 34 boda na 15 odigranih utakmica van ''Parka prinčeva''.

Ova dva tima su se susrela krajem januara kada je PSŽ slavio golovima Ekitikea i Mesija.

Oba trenera imaju ozbiljnih problema sa izostancima.

U redovima domaćina neće biti Bentaleba, Blažiča, Četija, Dionija, Salame i Enene-Elae.

Galtijeu na raspolaganju neće biti Kimpembe, Nejmar, Sančez, Mukijele, Pembele i verovatno Nuno Mendeš.

Očekujemo da momci iz prestonice rutinski odrade posao na ''Rejmond Kopi''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom