MANČESTER LEČI RANE IZ EVROPE PLASMANOM U FINALE FA KUPA: ''Galebovi'' imaju drugačije planove

V.M.

23. 04. 2023. u 09:10

JUNAJTED i Brajton će ukrstiti koplja na ''Vembliju'' od 17:30.

МАНЧЕСТЕР ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ ЕВРОПЕ ПЛАСМАНОМ У ФИНАЛЕ ФА КУПА: Галебови имају другачије планове

FOTO: TANjUG/AP

''Crveni đavoli'' su preko nedelje doživeli ubedljiv poraz od Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope i tako završili svoju evropsku odiseju, sada fokus prebacuju na FA kup i imaju odličnu priliku da dođu do drugog ovosezonskog finala, u prvom su u okviru EFL kupa savladali Njukasl sa 2:0. Što se tiče Brajtona, on igra fantastično ove sezone i ima priliku da sjajne igre kruniše prvim plasmanom u finale FA kupa u istoriji kluba.

Nakon što je vezao tri ligaške pobede (Brentford, Everton, Notingem forest) i zacementirao se na trećem mestu tabele Premijer lige, Junajted nije uspeo da izdrži nalete Sevilje i nakon remija u Engleskoj rutinski je poražen na ''Ramon Sančes Pishuanu'' rezultatom 3:0. Ponovo su u centru pažnje bili De Hea i Megvajer koji su svojim očajnim potezima uručili pobedu Andalužanima, ali vremena za tugu nema i trijumf na današnjem susretu bi izlečio evropske rane.

Avanturu u FA kupu ''crveni đavoli'' su započeli sa pobedom protiv Evertona, nakon toga su bili bolji od Redinga i Vest hema, da bi u četvrtfinalu savladali Fulam. Zanimljivo je da je svaki meč završen identičnim rezultatom, 3:1.

Junajted je ovo takmičenje osvajao čak 12 puta i oran je da doda novi trofej u svoje bogate vitrine.

Sa druge strane, Brajton igra sjajno. Nakon poraza od Totenhema vratio se na pobedničke staze savladavši Čelsi rezultatom 1:2 na ''Stamford bridžu''. ''Galebovi'' su trenutno osmi na tabeli, ali imaju samo četiri boda manje od petoplasiranog Totenhema koji je odigrao i dva meča više, tako da ih očekuje borba za plasman u Evropu u završnici takmičenja.

De Zerbijeva četa je na putu do ''Vemblija'' redom rušila Midlzbro, Liverpul, Stouk i Grimzbi.

Ovo će biti drugi ovoseznski susret današnjih rivala, na otvaranju Premijer lige Brajton je odneo sva tri boda sa ''Old traforda'' rezultatom 1:2.

Italijanski stručnjak neće moći da računa na Fergusona, Sarmijenta, Lalanu, Lamptija i Veltmana.

Ten Haga raduje povratak Rašforda na teren, ali Mančester i dalje ima problema sa povredama i izostaće Varan, Martinez, Garnačo, Doni van de Bek i verovatno Mektominej kojeg muči blaža povreda.

Verujemo da će se ''crveni đavoli'' plasirati u finale u kojem ih čeka gradski rival Mančester siti.

NAŠ TIP: Prolazi dalje 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi