ALONSO ŽELI TROFEJ SA LEVERKUZENOM: "Farmaceuti" u Belgiji brane 1:1 iz Nemačke

O. M.

20. 04. 2023. u 09:50

ROJAL Union Sen Žiloa dočekuje Bajer iz Leverkuzena u revanšu četvrtfinala Lige Evrope.

АЛОНСО ЖЕЛИ ТРОФЕЈ СА ЛЕВЕРКУЗЕНОМ: Фармацеути у Белгији бране 1:1 из Немачке

Foto: Profimedia

Prva utakmica u Nemačkoj završena je nerešeno - 1:1, a bliži pobedi bili su Belgijanci koji su golom nigerijskog internacionalca Viktora Bonifaćea vodili od 51. minuta. Poravnanje rezultata doneo je Florijan Virc u 85. minutu utakmice.
 
Nekada najtrofejniji klub u Belgiji Rojal Union Sen Žiloa pre samo pet sezona je jedva izbegao ispadanje iz druge belgijske lige, a onda je krenuo nagli uspon, nakon što je klub preuzeo engleski biznismen i profesionalni poker igrač Toni Blum, inače vlasnik i premijerligaša Brajtona. 
 
Klub je pre dve sezone izborio povratak u Župiler pro ligu, a malo je nedostajalo da te prve godine osvoji i titulu, koja mu je izmakla tek u plej-ofu. Kolo pre kraja regularnog dela, Rojal Union je osigurao drugo mesto pred početak plej-ofa, sa trenutno dva boda u zaostatku za liderom Genkom.
 
Prošlogodišnje drugo mesto donelo im je kvalifikacije za Ligu šampiona gde su porazom od Rendžersa ostali bez grupne faze, ali selidba u Ligu Evrope im je prijala. Tamo su u grupi sa Union Berlinom, Bragom i Malmeom osvojili prvo mesto, a žreb ih je u osmini finala opet spojio sa Berlincima od kojih su i u tom dvomeču bili bolji i plasirali se u četvrtfinale nekog evropskog kupa prvi put od 1960. kada su u Kupu sajamskih gradova stigli i do polufinala.
 
Pobeda nad Seranom od 2:1 bila je deveta utakmica bez poraza u nizu za tim Karela Gerertsa, međutim, Leverkuzen na revanš u Belgiju dolazi u još boljoj formi, pošto je ostao neporažen u poslednjih 11 mečeva. Remi bez golova na gostovanju Volfsburgu bilo je sedmo gostovanje u kome "farmaceuti" nisu osetili gorčinu poraza. 
 
Ipak, taj remi su iskoristili četvrtoplasirani Lajpcig i petoplasirani Frajburg da pobedama u svojim mečevima, protiv Augzburga, odnosno Verdera, za dodatna dva boda pobegnu Bajeru na tabeli Bundeslige. Sa šest kola do kraja Frajburg beži izabranicima Šabija Alonsa isto toliko bodova, Lajpcig sedam, a trećeplasirani Union Berlin osam bodova, pa je sve izvesnije da će Leverkuzen, ako želi da naredne sezone igra Ligu šampiona, morati da osvoji Ligu Evrope.
 
To se savršeno uklapa u ambicije Šabija Alonsa, jer Bask je po dolasku na Baj Arenu istakao da želi da osvoji trofej sa klubom koji u svojim vitrinama ima samo dva - Kup Nemačke iz 1993. i Kup UEFA iz 1988. godine.
 
 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,15) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid