BASKIJCI SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: ''Rohiljosi'' u odličnom ritmu

V.M.

28. 04. 2023. u 09:00

FUDBALERI Osasune dočekaće Real Sosijedad u okviru 32. kola La lige.

БАСКИЈЦИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Рохиљоси у одличном ритму

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme i igra veoma dobro. Na protekle četiri utakmice upisao je tri pobede uz poraz od Rajo Valjekana. Osasuna se trenutno nalazi u seriji od dva vezana trijumfa i danas će pokušati da ostvari het-trik, bila je bolja od Betisa (3:2) a nakon toga je savladan Kadiz (0:1). 

''Rohiljosi'' zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 44 osvojena boda, a početkom sledećeg meseca očekuje ih obračun sa Real Madridom u finalu Kupa kralja, tako da se može reći da igraju veoma dobru sezonu.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima odličnu priliku da se nakon devet godina vrati u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i ima pet bodova više od petoplasiranog Viljareala sedam kola pre kraja. Ne može se reći da su Baskijci u dobroj formi jer su na poslednjih pet utakmica pokupili samo sedam bodova. Ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza, dok su u prošlom kolu remizirali sa Betisom (0:0). 

''Plavo-beli'' su većim delom sezone igrali veoma solidno u gostima (27 bodova na 16 utakmica), ali u u poslednje vreme su posrnuli, ne znaju za pobedu van ''Anoete'' već dva meseca i danas je pravo vreme da se prekine taj post.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sosijedad je rutinski slavio golovima Mendeza i Serlota.

Osasuna je jedna od najgorih napadačkih ekipa lige sa 29 postignutih golova, dok su gosti među najboljim odbranama prvenstva sa isto toliko primljenih pogodaka i zbog toga očekujemo tvrdu utakmicu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi