BORBA ZA TITULU JE U PUNOM JEKU: Gradski rivali će se juriti do poslednjeg kola

V.M.

25. 04. 2023. u 09:00

BANIK Ostrava dočekuje Slaviju Prag od 19.30.

БОРБА ЗА ТИТУЛУ ЈЕ У ПУНОМ ЈЕКУ: Градски ривали ће се јурити до последњег кола

Foto: Profimedia

Nakon što je bio neporažen na tri utakmice (dve pobede i remi), domaćin je doživeo poraz pre tri dana. Bolja od njega bila je Mlada Boleslav rezultatom 1:0. Banik je trenutno 11. na tabeli i pokušaće da se domogne desete pozicije (na njoj je Jablonec koji ima dva boda više) koja vodi u plej-of za borbu od sedmog do desetog mesta, dok mu trenutna pozicija koju zauzima garantuje plej-aut.

Sa druge strane, gost iz prestonice se nalazi u neizvesnoj borbi za titulu. Slavija je trenutno prva, ali za petama joj je gradski rival Sparta koja ima isto bodova ali lošiji međusobni skor. ''Crveno-beli'' su do pozicije lidera došli za vikend kada su iskoristili kiks Sparte (1:1 sa Slovackom) i pretekli je savladavši Bohemijans sa 3:0. 

Sedmostruki prvak Češke je u promenljivoj formi i na proteklih pet susreta osvojio je ''samo'' devet bodova. 

Na poslednjih pet međusobnih duela tri puta je trijumfovala Slavija, a viđena su i dva remija. 

Verujemo da će gost slaviti i tako održati prvo mesto, što će biti presudno pred plej-of jer bi u tom slučaju imao prednost domaćeg terena na susretu sa Spartom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid