DERBI ZAPADNOG LONDONA: Može li Lampard do prve pobede?

V.M.

26. 04. 2023. u 09:20

ČELSI dočekuje Brentford u komšijskom derbiju od 20.45 na ''Stamford bridžu''.

ДЕРБИ ЗАПАДНОГ ЛОНДОНА: Може ли Лампард до прве победе?

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima se nalaze u veoma lošoj formi pred večerašnji susret. Na poslednjih pet utakmica imaju identičan skor, dva remija uz tri poraza i biće orni da prekinu seriju loših rezultata. Brentford je u prošlom kolu vodio do samog kraja protiv Vile, ali je Daglas Luiz u 87. minutu doneo bod ''lavovima''. Sa druge strane, Čelsi je doživeo novi neuspeh, bolji od njega bio je Brajton na ''Stamford bridžu'' rezultatom 1:3.

Frenk Lampard je nastavio gde je stao u prošlom mandatu na klupi Čelsija i vezao je četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Pored pomenutih ''galebova'', dva puta ga je savladao Real Madrid, dok se naplatio i Vulverhempton. Čelsi ima košmarnu sezonu i želi da se ona što pre završi.

Pored enormnih ulaganja Toda Boulija koja prebacuju cifru od 600 miliona evra, ekipa nije osvojila nijedan trofej, promenila je tri trenera i trenutno zauzima razočaravajuću jedanaestu poziciju u Premijer ligi. Poslednju pobedu ''plavci'' su ostvarili pre više od mesec dana kada su bili bolji od Lestera na ''King pauver stadionu'' sa 1:3.

Nakon što je imao fantastičnu seriju od deset ligaških utakmica bez poraza, Brentford je zapao u krizu i ne zna za pobedu u prethodnih šest kola. Zahvaljujući tome pao je na desetu poziciju i šanse da po prvi put u svojoj istoriji zaigra u Evropi su sve manje. 

Ako neko voli da deli bodove u Premijer ligi to su onda ''pčelice'' koje su odigrale nerešeno čak 14 puta ove sezone i imaju ubedljivo najviše remija u prvenstvu.

Biće zanimljivo videti u kakvom će sastavu izaći Čelsi jer Lampard i dalje eksperimentiše sa postavama i još nije pronašao dobitnu kombinaciju.

Na raspolaganju mu neće biti Kulibali i Broja, dok će sa druge strane izostati Ajer, Janson i Luis-Poter, a moguće je i da će susret propustiti Norgard.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđen je remi bez golova, a kako obe ekipe nisu baš napadački raspoložene u poslednje vreme, očekujemo još jednu utakmicu sa malo pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom